kapat

02.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
YeniBinyil
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Ege Denizi doymadı
Yunan adaları adını sahillerinin güzelliğinden çok feribot kazalarıyla duyurdu Önceki gece 38 kişiyi taşıyan bir tekne daha battı. Bir Amerikalı turist öldü

Yunanistan'da bir hafta içinde üçüncü deniz kazası. Geçen hafta Paros adasında yaşanan ve 77 kişinin ölümüne yol açan feribot kazasının ardından önceki gece de içinde 38 kişi bulunan Zeus Three adlı turist teknesi Naksos adası açıklarında kayalara çarparak battı. Bir Amerikalı turist hayatını kaybetti.

27 Amerikalı, 1 Alman ve 3 Yunanlı turisti taşıyan tekne, cumartesi günü geceyarısı Naksos adasından Santorini'ye gitmek üzere limandan açıldıktan çok kısa bir süre sonra kayalara çarptı. Su almaya başlayan tekne hemen SOS sinyalleri gönderdi. Naksos'ta bulunan balıkçı tekneleri kaza yerine ulaştıklarında kaza yapan teknenin su yüzünde kalan son bölümü de sulara gömülmek üzereydi.

TEHLİKELİ BÖLGE
Teknede bulunanların tamamına yakını denize atlayarak kurtulurken, kamaraların birinde sıkışıp kalan 82 yaşında Richard Ihde adlı Amerikalı turist dışarı çıkamadı. Hemen kurtarma çalışmalarına başlayan sahil güvenlik ekiplerine bağlı dalgıçlar, askeri helikopterlerin sağladığı ışıkta tekneden Amerikalı turisti çıkardılar. Ancak Ihde hastaneye götürülürken öldü.

Yunanistan 77 kişinin ölümüne yol açan feribot kazasının şokunu üzerinden atlatamadan aynı bölgede ölümle sonuçlanan bir kaza daha yaşanması bütün dikkatleri bölgenin üzerine çekti. Yunanistan'ın Ege'deki turistik adalarında adeta zincirleme uğursuzluk yaşanıyor. Salı günü, içinde 520 kişinin bulunduğu Express Samina adlı feribotun Paros adası yakınlarında batması sonucu 77 kişi hayatını kaybetti.

TASARRUFUN BÖYLESİ
Olaydan iki gün sonra bu defa Naksos adasında bir feribot limana yanaşırken karaya oturdu. Neyse ki o kaza can kaybına yol açmadan atlatıldı. Ve bu kazadan iki gün sonra bu defa Naksos adasından hareket eden bir tekne limandan çıktıktan sonra kayalara çarparak battı.

Yunan denizcilik idaresi yöneticileri kazalarda sorumluluğun mürettebatta olduğunu söylüyor. Express Samina feribotunun, aralarında kaptan ve ikinci kaptanın da bulunduğu mürettebat bu nedenle cinayet suçlamasıyla tutuklandı. Ancak denizciler suçun denizcilik idaresine olduğunu söylüyorlar. Yunanlı denizcilere göre, denizcilik idaresi zamandan ve yakıttan tasarruf etmek için teknelere tehlikeli bir rota çiziyor.

Stelyo BERBERAKİS


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır