kapat

21.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Microsoft'ta 'Maga'vizyon
Microsoft'un Türkiye'deki yeni patronu Haluk Maga, faaliyet dışı kârlar düşmedikçe bilişim sektörünün gelişemeyeceğini söyledi

İş dünyasında son günlerde patlayan en büyük bombalardan biri, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in ABD merkeze gitmesiydi. Microsoft'un ülke müdürlerinin toplandığı ve atamaların yapıldığı Atlanta'daki toplantıda, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in, genel merkezde, Gates ve yöneticilerinin daha yakınında çalışması kararı alındı.

Bu karar, bir süredir kulislerde konuşuluyordu gerçi, ama resmiyet kazanmasının ardından Ciliv'in yerini kimin alacağı tartışma konusu oldu. Microsoft, açıklamayı geciktirmedi: Ciliv'in yerini 2.5 yıldır Microsoft'un Suudi Arabistan şubesinde görev yapan Haluk Maga gelecekti. Maga, Türkiye'de uygulamayı düşündükleri stratejilerle ilgili olarak ilk açıklamayı İŞTE İNSAN'a yaptı. Türkiye'de teknolojiye yatırım yapılması için bazı şartların yerine gelmesi gerektiğini belirten Maga, "Yatırımların artması için şirketlerin teknolojinin önemini farketmesi gerek" dedi.

Bunun da yüksek enflasyon döneminde şirketlerin çoğu faaliyet dışı gelir elde ederken mümkün olmadığını vurgulayan Maga, "Ancak şirketler esas işlerine dönüp teknolojiye ne kadar ihtiyaçları olduğunu anladıklarında teknolojinin önü çok açılacak" yorumunu yaptı.

Bu dönem için hazırlık yapacaklarının altını çizen Haluk Maga, "Türkiye'nin potansiyeli hem kendi dinamizmi, hem de çevre ülkelere bağlantı noktası olması nedeniyle çok yüksek" diye konuştu. Maga, şirketlerin daha etkin çalışmalarına yönelik yeni çözümlerin de yolda olduğunun altını çizdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır