kapat

27.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Özeleştiriyle döndü
CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Baykal, geçmişin özeleştirisini yaptı, "Gelecekten umutluyum" dedi

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, 30 Eylül'de yapılacak CHP Olağanüstü Kurultayı öncesi Genel Başkanlığa adaylığını açıkladı. CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda bir toplantı düzenleyen Baykal, Türkiye'yi sorunlardan kurtarmanın yolunun, sosyal demokrasiyi yönlendirici bir güç haline getirmek olduğunu söyledi.

"Genç ve yetenekli insanlara parti kadroları açılmalıdır. Bu bir gençleşme çağrısıdır" diyen Baykal, geçmişteki hataların tekrarlanmayacağını söyledi ve "Gelecekten umutluyum" dedi.

Baykal, "Değiştiniz mi?" sorusunu, "Değişme, yaşayan her canlı için kaçınılmazdır" diye yanıtladıktan sonra "Siyaset anlayışınızda neler değişti?" sorusu da şu yanıtı verdi: "Siyasetin aracı söylemdir. Kutsal kitap da 'Konuş ve oku' diyor. Değişim ihtiyacı sürekli vurgulanacak ve bu değişim sağlanacak." Baykal, "CHP'nin ilk kez dini temellerle ilgili bir söyleminin dile getirildiği"nin hatırlatılması üzerine de "sosyal demokrasinin temelinde inanç ve ibadet özgürlüğünün var olduğunu, inançların siyasette sömürülmesinin ise karşısında olduklarını" kaydetti.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Baykal'ın adaylığı için "Memnun oldum" dedi. Öymen, "Ben Sayın Baykal'ın yaptığı özeleştiriden bizim tutumumuzu onayladığı sonucunu da çıkarıyorum" dedi.

Nebahat KOÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır