kapat

27.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Cumhurbaşkanlığı engeli aşılacaktır
Başbakan Ecevit, KHK'nin yürürlüğe girmesinin yolunun açık olduğunu belirterek "değişiklik yapılarak Cumhurbaşkanlığı engeli aşılacaktır" dedi.

Başbakanlık'tan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ecevit, Köşk tarafından iade edilen KHK'nin Meclis'te yasa tasarısı olarak ele alınıp-alınmayacağını sorulması üzerine, konunun Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini söyledi. Emniyet mensuplarına yapılacak düzenlemenin, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının, bir çelişki yarattığı açıklamasının hatırlatılması ve "Neden böyle bir tavır sergiliyor?" sorusuna Ecevit, "Onu bana sormayın" dedi.

Bakanlar Kurulu kararı olarak "KHK'nin yürürlüğe girmesinin yolu açık mı?" şeklindeki sorusuna Ecevit, "Tabii işte bu değişiklik yapılarak, engel aşılacaktır. Cumhurbaşkanlığı engeli. Onun üzerinde duracağız. Gerekeni yapacağız herhalde" dedi.

Kutan'a yalanlama
Ecevit, Brüksel'de FP'nin kapatılmasına yönelik kendisine atfen "FP'nin kapatılma ihtimali yüzde sıfır" sözlerini yazılı bir açıklama ile yalanladı. Ecevit, "Öyle bir kehanette bulunmadım. FP'nin kapatılmamasını temenni etmiş olabilirim. Sınırlı durumlar dışında partilerin kapatılmasına ilke olarak karşıyım. Bir partide suç işlenmesi durumunda, partili veya partililerin değil, suçu işleyenlerin cezalandırılması daha doğru olur düşüncesindeyim. Kaldı ki, kapatılan partilerin yerine yenileri kuruluyor" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır