kapat

27.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Bombacı itiraf etti
Adapazarı'nda yakalanan Rüştü Aytufan, Kışlalı'nın arabasına bombayı kendisinin koyduğunu kabul etti. Bombacı tatbikatta polisin arabayı ters koyduğunu da fark etti

Gazeteci - yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı suikastinin sanığı olarak yakalanan Rüştü Aytufan'a, Kışlalı'nın evinin önünde tatbikat yaptırıldı. Olayla ilgili Savcı Hamza Keleş'e ayrıntılı bilgi veren Aytufan, temsili bir araba üzerinde bombayı nasıl yerleştirdiğini anlattı.

Adapazarı'nda geçen Perşembe günü yakalanan, "Kudüs Savaşçıları" adlı yasadışı örgüte mensup Rüştü Aytufan, dün sabah Kışlalı'nın evinin önüne getirildi. Olay yerine temsili araba olarak plakası gazete ile kapatılmış gri renkli Toyota marka bir araç konuldu. Ancak polis, kasıtlı olarak aracı ters biçimde park etti. Bu durumu fark eden Aytufan "Aracın park biçimi böyle değildi" dedi. Bunun üzerine temsili araç suikast öncesi Kışlalı'nın park ettiği biçimde yönü değiştirilerek yeniden park edildi.

Aytufan, olaydan bir gece önce saat 21.00 sıralarında yanında Tekin Kod adlı Ferhan Özmen ve Necdet Yüksel ile birlikte sokağa geldiklerini, Kışlalı'nın evinin civarında bir süre dolaştıktan sonra arabasının yanına geldiklerini, kendisinin bombayı Kışlalı'nın arabasına yerleştirdiğini bildirdi. Aytufan, daha sonra arkadaşlarıyla birlikte arabaya binerek olay yerini terk ettiklerini kaydetti.

BİR KİLİT İSİM DAHA
Bu arada Aytufan'ın ilk sorgusunu tamamlayan polis 3 ayrı suça ilişkin yer göstermeyi tamamladı. Rüştü Aytufan'ın ifadelerinden birçok faili meçhul cinayetin arkasındaki Kudüs Savaşçıları örgütünün önemli bir isim daha deşifre edildi. Aytufan'ı, saklandığı Ankara'nın Haymana İlçesi'nden İstanbul'a çağıran ve Ali Altan Ünlüer adına sahte kimliği sağlayan kişinin örgütün kilit isimlerinden Salih Barış olduğu anlaşıldı. Rüştü Aytufan, yarın Ankara DGM'ye sevk edilecek.

Göksel ÇAĞLAV-Merdan KAÇAR-Ünsal Ergel


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır