kapat

27.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Susurluk'tan Matador'a
Susurluk'un başkahramanı Abdullah Çatlı'nın sağkolu olarak bilinen Ersin Zorluer'in, Matador Operasyonu ile yakalanan ünlü zehir taciri Urfi Çetinkaya'nın da adamı olduğu ortaya çıktı

İstanbul Beylikdüzü'nde, 30 Nisan 2000'de 80 kilo eroin ele geçirilmişti. Bu operasyon, Tarkiye'yi sarsan Susurluk Skandalı ile uyuşturucu patronu Urfi Çetinkaya'yı bağladı. Çünkü, ele geçirilen eroinin sahiplerinin Ersin Zorluer ve Hasan Erkuş olduğu anlaşıldı. Hasan Erkuş ünlü bir uyuşturucu kaçakçısı, Ersin Zorluer ise 1980 önce yasadışı faaliyetlerde bulunan, Sıkıyönetim Mahkemesi'nde yargılanıp mahkum edildikten sonra yurtdışına kaçan bir zanlıydı. En önemlisi de, Susurluk Skandalı'nın baş aktörü Abdullah Çatlı'nın sağkoluydu.

İLGİNÇ BAĞLANTILAR
Aradan birkaç ay geçtikten sonra Matador Operasyonu ile yakalanan uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya'nın bağlantılarını araştıran polis, ilginç bir gerçeğe ulaştı. Aynı Ersin Zorluer; Urfi Çetinkaya'nın adamıydı. Çetinkaya'nın mali işlerini yürüten Cemal Nayır'la Ataköy'de buluştuğu da belirlen Zorluer, şebekenin Susurluk içindeki uzantısı gibiydi. Hasan Erkuş ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Atilla Kaya ile birlikte Vatan Caddesi'nde bir benzin istasyonu açmayı planladığı anlaşılan Ersin Zorluer'in ilginç bir bağlantısı daha vardı. MİT Kontreterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür'e bağlı olarak faaliyet gösteren JİTEM mensubu Astsubay Duran Fırat'ın cep telefonlarının da Ersin Zorluer'in üzerine kayıtlıydı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır