kapat

27.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Kıyasıya kalite yarışı
Avrupa Kalite Ödülleri, bu akşam sahiplerini buluyor. "Büyük Ölçekli Kuruluşlar"da Eczacıbaşı Vitra ve Arçelik, "Kamu"da ise MÜ Mühendislik Fakültesi devlerle kapışıyor

Türkiye, 1995 yılından bu yana sürdürdüğü kalite yolculuğunda çıtayı yükseltmenin meyvesini hem Avrupa'da en çok kalite ödülü alan ülke olarak hem de Avrupa Kalite Yönetimi Derneği'nin düzenlediği "Mükemmellik Forumu"na ev sahipliği yaparak alıyor. Dün akşam Çırağan Sarayı'nda düzenlenen gala gecesiyle start alan Forum'da bu akşam Avrupa Kalite Ödülleri sahiplerini buluyor.

Ödül almak için yarışan devler arasında her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk kuruluşları var. Eczacıbaşı Vitra, Arçelik ve Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi kalite ödülü arayacak.

"Büyük Ölçekli Kuruluşlar" kategorisinde Eczacıbaşı Vitra ve Arçelik Avrupa ve dünyaya yön veren Oracle, Nokia, British Telecom, Siemens dünya devleriyle yarışırken, "Kamu Kuruluşları" kategorisinde M.Ü. Mühendislik Fakültesi'nin rakipleri iki Danimarka, bir İngiliz ve bir İskoç kuruluşu olacak.

Önceki gün ortak bir basın açıklaması yaparak kalitenin Türkiye'nin globalleşmeye entegrasyonunu artırdığına dikkat çeken Arçelik Genel Müdürü Nedim Esgin, Eczacıbaşı Vitra Genel Müdürü Şadi Burat ile MÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof . Dr. Nükhet Yetiş, kalite çalışmalarının ödül dışında kendi iş süreçlerinde de inanılmaz bir motivasyon sağladığına dikkat çekti. Üç tepe yönetici, hem Türkiye'yi temsil etme hem de doğru yolda olduklarını tescil etme yönünden çok önemli bir adım attıklarını belirttiler.

Uzmanlar geliyor
2.2 milyon dolara malolan EFQM Forumu'nda, dünyanın en önemli bayan konuşmacılarından Rosabeth Moss Kanter, Stockholm School of Economics'ten Kjell Nordström , Farklılıkların Yönetimi Amerikan Enstitüsü Kurucusu Roosevelt Thomas da birikimlerini katılımcılarla paylaşacak. EFQM Mükemmelik Forumu, Türk turizmine de büyük katkı yapacak. Forum'a katılmak üzere Türkiye'ye gelecek katılımcılardan dörtte birinin Forum sonrasında tatil için rezervasyon yaptırdığı belirtildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır