kapat

27.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
'Türkiye yoyo gibi oynak'
Türkiye'nin, oynaklığıyla bilinen oyuncak "yoyo"lar kadar oynak bir piyasa olduğunu belirten Mark Mobius, "Türkiye'yi seviyorum. Uzun yıllar para kazandıran ender piyasalardan" dedi

Türkiye'nin Yeni Yüzü başlıklı seminerde konuşan ünlü Templeton Fonu'nun Başkanı Mark Mobius, Türkiye'yi çok sevdiğini, çünkü bu piyasanın uzun süre para kazandıkları ender piyasalardan biri olduğunu söyledi. Türkiye'nin "yoyo" gibi oynak bir piyasa olduğunu, bunun da kendilerine avantaj sağladığını belirten Mobius, ilgilenmeye başladığı 1987'den bu yana Türkiye'deki gelişimin inanılmaz olduğunu kaydetti.

"O yıllarda Türkiye'de borsa çok eski bir binadaydı. İki saatlik seanslar vardı. Bu seanslardan birine katılmıştım. Küçücük bir odadaydı. Şimdi her şey çok faklı. Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için çok önemli olan likiditesi arttı" dedi.

Türkiye'nin bundan sonra yapması gereken şeyler olduğunu belirten Mobius, "Bunlardan birincisi modernizasyon, ki bu ABD dahil tüm ülkeler için geçerli, ikincisi de hukuki düzenlemeler" yorumunu yaptı. Türkiye'de eski bir adliye binasında asansörde kaldığını da belirten Mobius, "Türkiye'de hukuk bu kadar çalışmıyor" dedi. Mobius, Türkiye'nin azınlık hakları konusundaki belirsizliği de mutlaka halletmesi gerektiğini belirtti. İMKB'deki sert düşüş sonrası beklemedikleri şekilde uzun vadeli yatırımcı haline geldiklerini belirten Mobius, "Yine de sorun yok. Çünkü Türkiye şu anda dünyanın en ucuz piyasalarından biri. Bunu değerlendireceğiz" dedi.

THY: THEY HATE YOU
Özelleştirmelerden hükümetin uzun vadede önemli bir vergi geliri elde edeceğini belirten Mobius, satış listesinde ilk sırayı alan THY ile ilgili olarak, "Biz eskiden THY'ye "They Hate You" (Sizden Nefret Ediyorlar) derdik. Çünkü servis inanılmaz kötüydü. Ama artık servis şahane. Şimdi ona "They Love You" (Sizi Seviyorlar) diyoruz" yorumunu yaptı. Mobius sözlerini, "Türkiye mükemmel bir piyasa, burada yapılacak daha çok şey var" diyerek noktaladı.

NADİN TAŞCIOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır