kapat

27.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Protestoculara destek
Eylemcilerin başlıca hedeflerinden Dünya Bankası Başkanı, protestocuların mesajlarının duyulması gerektiğini belirterek, "Onların tutkusunu ve sorgulamasını paylaşıyorum" dedi

Dünya Bankası ile IMF'nin bir haftadır gayri resmi olarak süren yıllık ortak toplantılarının resmi açılışı yoğun protesto gösterilerine rağmen dün yapıldı. 182 üye ülkenin katıldığı 55. genel kurul toplantısında geniş güvenlik önlemleri alındı. Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn, açılışta yaptığı konuşmada, protesto eylemcilerininin mesajının duyulması gerektiğini belirtti. Wolfensohn, "Bu duvarların arkasında, genç insanlar küreselleşmeye karşı gösteri yapıyor, derinden inanıyorum ki, birçoğu, meşru sorular yöneltiyor ve yeni neslin fakirlikle mücadeleye adanmışlığını benimsiyor, onların tutkusunu ve sorgulamasını paylaşıyorum. Eğer dünya nüfusunun yüzde 20'si gelirin yüzde 80'ini alıyorsa bunda bir yanlış var" dedi.

Çek Cumhuriyeti Devlet Başkanı Vaclav Havel de, toplantıların resmi açılışındaki konuşmasında, ahlaki değerlere daha fazla önem verilmesi çağrısında bulundu. Havel, fakirliğin, çelişkili uygarlığımızın en bariz göstergelerinden biri olduğunu belirtip, sorunun çözümünden herkesin ortaklaşa sorumlu olduğunu vurguladı. Havel, IMF-Dünya Bankası liderleriyle, bu iki uluslararası kuruluşu eleştirenleri, iki taraf arasında diyalog sağlanması amacıyla Cumartesi günü biraraya getirmişti. Ancak, bu görüşmede, iki taraf arasında ideolojik tavizlerde uzlaşılamayacağı anlaşıldı.

NADİN TAŞCIOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır