kapat

27.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

Libya'da amele kavgası: 50 ölü, 100 yaralı
Arap ülkelerinde yayınlanan Londra merkezli El Hayat gazetesine göre Libya'da vatandaşlar ile yabancı işçiler arasında son birkaç günde meydana gelen çatışmalarda 50 kişi öldü. Zaveya kentinde Sudanlı ve Çadlı işçilerle Libyalılar arasında çıkan çatışmaların sebebi hakkında bilgi verilmedi. Çok az kişiyi tutukladığını belirten Libya polisi, olaylarda yüzlerce kişinin de yaralandığını açıkladı.

Aliyev'in öldüğü iddia edildi
Rusya'da yayınlanan "Gazeta" adlı bir gazete, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in öldüğünü iddia etti. BM Zirvesi için gittiği Amerika'da rahatsızlanan 77 yaşındaki Aliyev, Cleveland'da tedavi görüyordu. Azeri yetkililer haberi yalanlayarak Aliyev'in bugün döneceğini açıkladılar. Öte yandan, söylentiler yetkililerce yalanlanmasına rağmen, Gürcistan parlamentosu milletvekilleri, Aliyev için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Medyatik Lord gözaltına alındı
İngİltere'dekİ Lordlar Kamarası'nın en popüler lordu, ünlü yazar Jeffrey Archer, 13 yıl önce aleyhine açılan bir davada yalan ifade vermek suçundan gözaltına alındı. Archer, 1987'de bir fahişeyle ilişki kurduğunu yazan Daily Star gazetesi aleyhine tazminat açarak yarım milyon sterlin (536 milyar lira) tazminat almıştı. Ancak mahkemeye sahte evrak vermek ve jüriyi aldatmak suçlarından hakkında dava açılmıştı. Archer suçu sabit görülürse 7 yıl hapis yatacak.

Jan Devletoğlu

Ürdün'e yeni prenses
Ürdün Kralı Abdullah'ın eşi Kraliçe Rania önceki gece bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 30 yaşındaki Kraliçe Rania ve bebeğin durumları iyi. Dünyanın en genç kraliçesi olan Rania'nın 6 yaşında bir oğlu, 4 yaşında da kızı bulunuyor. Kral Abdullah, doğum sonrası hastanede kızını bağrına bastı.

'Nihayet özgürüz'
Yugoslavya'da Pazar günkü seçimleri muhalefet adayı Vojislav Kostunica kazanırken, Sırp halkı 13 yıldır iktidarda olan Miloseviç'ten kurtulmanın sevincini yaşıyor. Başkent Belgrad'da toplanan 50 bin kişi, "Slobodan kendini öldür, Sırbistan'ı kurtar" ve "Nihayet özgürüz" sloganları attılar. Yenilgiyi hazmedemeyen Miloseviç'in intiharı düşündüğü öne sürüldü. Muhalefete göre Kostunica yüzde 54.6 oy aldı. Devlet televizyonuna göre ise Kostunica yüzde 48, Miloseviç yüzde 40 oy aldı. Kesin sonuçl yarın açıklanacak. Seçimi kaybetse de 2001 Haziranı'na kadar iktidarda kalacak olan Miloseviç'e tepkiler büyüyor. En sert tepki İngiltere Başbakanı Tony Blair'den geldi: Kaybettin. Git. Ülken ve dünya yeterince çekti...


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır