kapat

25.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aslan Payı servet dağıttı
atv'nin servet dağıtan yarışması "Aslan Payı"nda daha önce hiçbir yarışma programında verilmemiş olan 100 milyarlık ikramiyeye üç yarışmacı sahip oldu

Sinema sanatçısı Mehmet Aslantuğ'un sunduğu yarışma programında Esra Derle, Hakan Özevin ve Fikret İkizpınar Cuma günü altıncı soruya kadar geldiler. Dün yayınlanan 'Aslan Payı'ndaysa Esra Derle, Hakan Özevin ve Fikret İkizpınar'a 'yaşam' kategorisinde 100 milyar lira değerindeki soruları yöneltildi.

Yedi seçenekten oluşan soru şöyleydi: Almanak 2000'e göre "Hangi dördü son elli yıldan fazla kullanılmamaktadır?" Seçenekleri ise "Hazır çocuk bezi, kontaklens, Concorde, telesekreter, antibiyotik, florasan lamba ve kompakt disk"ti.

ÇIKAR KARTI HAKKINI KULLANDI
Aslantuğ, 100 milyar liralık bu soruda takım kaptanı Hakan Özevin'e 'çıkar kartı hakkını' hatırlattı. Bunun üzerine Özevin çıkar kartı hakkını kullandı ve seçeneklerden son elli yıldır kullanılan Concorde çıktı.

100 milyar liralık soruya ilk yanıtı Esra Derle verdi. Derle'nin yanıtı 'antibiyotik' olurken; Derle'nin ardından cevap veren Fikret İkizpınar 'florasan lamba' yanıtını verdi. Aslantuğ, takım kaptanı olarak Hakan Özevin elli yıldan fazla kullanılmayan ürün olarak 'Hazır çocuk bezi' yanıtını verdi. Aslantuğ'un 'Son cevap hakkını kim kullanacak?'sorusuna 'Ben kullanacağım' diyen Özevin, elli yıldan fazladır kullanılmayan ürün olarak 'Kontaklens' yanıtını verdi. Bu cevapla birlikte Esra Derle, Hakan Özevin ve Fikret İkizpınar 100 milyar liralık ikramiyenin sahipleri oldular.

Bu sorunun ardından yarışmanın sunucusu Mehmet Aslantuğ yarışmacılara sekiz şıktan oluşan 'tarım' kategorisindeki soruyu yanıtlayıp yanıtlamayacaklarını sordu. Takım kaptanı Özevin, "Tek başıma olsam riske edebilirdim ama bu bir takım yarışması 'Aslan Payı'nı riske edemem" dedi ve yarışmayı bitirdi.

Alper URUŞ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır