kapat

23.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Bu Belediye Başkanını niçin seçmişler?...

Biliyorsunuz, devre devre seçimler oluyor ve en küçük yerleşim birimlerinde dahi Belediye Başkanı seçiliyor. Bu seçimlerin yapılmasının sebebi, vatandaşın yerel yönetimler sayesinde daha rahat yaşayabilmesi... Yani onlara bir takım hizmetler götürülerek, yaşamlarını kolaylaştırmak. Ama gelin görün ki, bizim ülkede bu iş ters işliyor.

Susurluk ilçesi Han Mahallesi, Çay Caddesi, Nur Apt. No. 19 sakinleri bir mektup yazmışlar. Diyorlar ki; "Ahmet bey, üç senedir feryat ediyoruz. Ama sesimizi bir türlü duyaramıyoruz. Bizler gecekonducu değiliz, tapulu evlerimizde yaşıyoruz. Ama buna yaşamak değil, çile çekmek de diyebilirsiniz. Bulunduğumuz evi yapan müteahhit, plan, proje vermiş. Belediye bu projeyi kabul etmiş ve inşaatı 1,5 senede bitmiş. Arkasından da biz içeri girmişiz. Daha sonra 1,5 sene inşaatı seyreden Belediye, yapılan birkaç yanlışı, şikayet üzerine bahane ederek elektriğimizi ve suyu kestiriyor. Valilik, Kaymakamlık, kime müracaat ettiysek belediyecilere etkisi olmadı. Pekiyi şimdi suç bizim mi?... Bu inşaat 1,5 yıl yapılırken Belediye yapılan yanlışları görmemiş mi?... Bu apartman 1 günde gecekondu gibi kondurulmadı ki..."

Bahse konu mektup çok uzun ama ben kısa kestim. Şimdi sorarım size, bu adamların kabahati ne?... Esas suçlu olan Belediye, zamanında kontrollarını yapmamış, inşaat bittikten sonra kendi ihmali sonucu yapılan yanlışlığın apartman sakinleri tarafından düzeltilmesini istiyor. Bu adaletsizlik ve haksızlıktır. Şimdi anladınız mı, "Bu Belediye Başkanını niçin seçmişler?...." deyişimi.. Evet Susurluk Belediye Başkanı, bana izah et kardeşim... Siz bu vazifelere vatandaşın ensesinde boza pişirmek için mi, yoksa hizmet etmek için mi geldiniz?... Haydi bakalım, cevabını bekliyorum.

Çıldırtan Milli Eğitim...
Fatma hanım, Beylikdüzü Büyükşehir Basın Doğa Sitesinde ikamet ediyor. 1995 doğumlu çocuğunu Koç İlköğretim İlkokuluna kayıt ettirmek üzere başvurdu. Yanına her ihtimale karşı 20 milyon lira, nüfus cüzdanı ve ikametgah belgesini de almıştı. Belgeleri teslim etti. Kendisine kura çekileceği söylendi. Bu okulu tercih edişinin sebebi de neydi biliyor musunuz, okulun kapısı ile evinin kapısı arasında 10 metre kadar mesafe oluşu idi... Yani okul ile kapı komşu idiler. Sonunda Fatma hanım çocuğunu o okula yazdıramadı. Ama o mahalleden ikametgah alarak, müracaat eden birçok yabancı çocuğuna kayıt yaptırdı, şu anda okuyorlar bile...

Şimdi Fatma hanım ne yapsın?... Üstüne üstlük yakın çevre okullarına müracaat ettiğinde, "İki adım yakınınızda okul varken buraya kayıt alamıyoruz" dendi. Fatma hanım hala bekliyor. Bir Allah'ın kulu çıkıp da, ona yardımcı olana kadar da bekleyecek. Gel de bu işe çıldırma...

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır