kapat

23.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Çiller: Hükümet Kararsız Kasım
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, dün belediye tarafından tarafından organize edilen toplu nikah törenine katılmak için gittiği Denizli'de hükümeti yaylım ateşine tuttu. Hükümeti "Kararsız Kasım" diye niteleyen DYP lideri, 312'nci maddenin kişiye özel kaldırılmasını yanlış bulduklarını belirterek, "Biz kaldırılması değil, değiştirilmesi taraftarıyız" dedi. Hükümeti "kaplumbağa demokratlığı" yapmakla suçlayan Çiller, Apo konusuna da değinerek, "Apo'nun hala idam edilmemiş olmasının sorumlusu bu hükümettir. Biz çoktan asardık" diye konuştu. Enerjide yaşanan sıkıntının sorumlusunun da bu hükümet olduğunu öne süren Çiller, ABD Temsilciler Meclisi Alt Komisyonu'nda kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısını da "1945 Nazi Almanyası gibi düşünüyorlar. AB'ye girme sürecindeki bu karar son derece yanlıştır" diye eleştirdi.

Pınar TUNÇ

Fatih Türbesi'nde dua ve hüzün
Kapatılan Refah Partisi'nin yasaklı lideri Necmettin Erbakan, Cuma namazını Fatih Camii'nde kıldı. FP İstanbul İl Başkanı Numan Kurtulmuş'un da aralarında bulunduğu birçok Fazilet Partili de Erbakan ile Fatih Camii'ne geldi. Erbakan, Cuma namazının ardından Şehitler ve Gaziler Haftası nedeniyle okunan mevlid-i şerifi de dinledi. Cami çıkışında vatandaşların ilgisiyle de karşılaşan Erbakan'a zaman zaman "Mücahit Erbakan" ve "Erbakan nereye biz oraya" diye tezahüratta bulunuldu. Necmittin Erbakan, Cuma namazının ardından Fatih Sultan Mehmet Türbesi'ne giderek dua etti. Faziletliler Erbakan'ı türbede de yalnız bırakmadı. Türbeye, yakın korumaları eşliğinde giren Erbakan'ın dua ederken duygulandığı ve zaman zaman gözlerinin dolduğu ve ağlamaklı olduğu gözlendi. Erbakan, daha sonra korumaları eşliğinde, caminin önünde park halinde kendisini bekleyen otomobiline binerek Fatih Camii'nden ayrıldı.

Yalçın BEL

Uzun'a Meclis'te tören
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ANAP Kocaeli eski Milletvekili, DYP'nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayrettin Uzun, dün TBMM'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Uzun'u 1995 seçimlerinde ANAP listesinden parlamentoya taşıyan ANAP lideri Mesut Yılmaz ile 18 Nisan seçimlerinde Kocaeli'nden Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösteren DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in katılmadıkları törende, her partiden çok sayıda eski ve yeni milletvekili hazır bulundu. Törende acılı eş Nimet Uzun'un kızı ve oğlunun koluna girerek güçlükle ayakta durabildi. Törene,TBMM Başkanı Akbulut ve FP lideri Kutan da katıldı.

Hurşit Güneş de adaylığını açıkladı
Prof. Dr. Hurşit Güneş, CHP'nin 30 Eylül'de yapacağı 11. Olağanüstü Kurultay'da, genel başkanlığa aday olacağını açıkladı. Prof. Dr. Hurşit Güneş, CHP'nin 9. Olağanüstü Kongresi'nde de genel başkanlığa adaylığını koymuş ve bu kurultayda ilk turda 48, ikinci turda 3, 3'üncü turda da 4 oy almıştı. Daha önce de, Genel Başkan Altan Öymen ile Hasan Fehmi Güneş adaylıklarını resmen açıklamışlardı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır