kapat

23.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yılmaz'dan uyarı
Yılmaz, Memur Kararnamesi'ne karşı çıkanları eleştirerek "Biz bukalemun gibi olamayız. Verdiğimiz sözlerin arkasında durmalıyız" dedi

Başbakan Yardımcısı ve ANAP lideri Mesut Yılmaz, dün partisinin 4 saat süren MKYK toplantısında çarpıcı mesajlar verdi. Turizm Bakanı Erkan Mumcu, bölücü, yıkıcı ve irticai faaliyetlere karıştıkları belirlenen kamu görevlilerinin ihracını öngören Memur Kararnamesi'nin yasa tasarısı olarak Meclis gündemine getirilmesine karşı çıkarak, "Böyle bir düzenleme hem hukuken doğru değil hem de halk tepki gösteriyor. Eğer devlet içinde ayıklanması gereken zararlı kişiler varsa bunlara karşı tedbirleri alacak yasal düzenlemeler vardır" dedi. Mumcu, Mehmet Keçeciler, Salih Yıldırım, Oltan Sungurlu, Vehbi Dinçerler ve Turgut Yılmaz'dan da destek gördü.

"KANUNLAR YETERLİ DEĞİL"
Mesut Yılmaz, kararname karşıtı bu blok karşısında sinirlenerek, devlet içindeki bölücü, yıkıcı ve irticai faaliyetlere karışanların ayıklanması için yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Yılmaz şöyle devam etti: "Mevcut kanunlar yeterli değil. Bölücüsü, Hizbullahçısı, devlet aleyhine çalışanı maaş alacak, biz onları koruyacak mıyız? Hükümet olarak rejim ve devlet aleyhine çalışıp devletten maaş alanları ayıklayamazsak, biz bu meselede insiyatif alıp halledemezsek, o zaman birileri gelir kendi yöntemleriyle halleder. Bukalemun gibi olamayız. Sözlerimizin arkasında durmalıyız."

FP, ERKEN SEÇİM
Toplantının büyük bölümünde FP'nin kapatılması ihtimaline karşı ara seçim ve genel seçim senaryoları tartışıldı. Yılmaz, MKYK üyelerini uyararak, "Seçimden fazla söz etmeyin. Bu konuşmalar dışarıya sızarsa 'Eken seçimi konuşuyorlar' denir. Henüz ortada mahkeme kararı yok. Karar açıklandıktan sonra meseleyi etraflıca değerlendiririz. Karar açıklanmadan değerlendirme yapmayalım" dedi.

MHP İKNA EDİLİR
Yılmaz, idam cezasının kaldırılması ve TCK'nın 312. maddesinin değiştirilmesi konusunda koalisyon ortakları arasında ciddi bir sorun olmadığını, bazı ayrıntılardaki görüş ayrılıklarının zaman içinde "ikna" yöntemiyle giderileceğini anlattı. İdam cezasının zaten 16 yıldır uygulanmadığını, zaman içinde kaldırılabileceğini anlatan Yılmaz, 312. maddenin düşünce ve ifade özgürlüğünü engellemeyecek şekilde yeniden düzenlenmesinde fayda olduğunu ifade etti.

Şamil TAYYAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır