kapat

23.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Skandal
Billur Kalkavan, pek çoğu gönüllerde taht kurmuş, ödül almış eski Yeşilçam filmleri için ağıza alınmayacak sözler sarfetti. SESAM Başkanı, olaya büyük tepki gösterdi

Bir dönemin unutulmayan Yeşilçam filmlerinin yeniden çekilmesi konusunda başlayan tartışmalar sürerken, Billur Kalkavan'ın "Eski Türk filmleri b.k gibi" sözleri ortalığı karıştırdı. SESAM Başkanı Kadri Yurdatap, "Bu filmleri değerlendirmek ona düşmez. O dediğini kendisi yesin" dedi.

AĞIR ELEŞTİRİLER
Plato Film tarafından "Mazi Kalbimde Yaradır" projesi kapsamında 10 eski Türk filminin yeniden çekilmesi gündeme gelince eski ve yeni sinemacılar arasında tartışma başlamıştı. Tartışmalar düzeyli bir şekilde sürerken bu proje kapsamında çekilen "Ölüm Peşimizde" adlı filmin oyuncularından Billur Kalkavan'ın açıklamaları, bir anda tansiyonu yükseltti. Kalkavan, "Yalan mı yani, eski Türk filmleri b.k gibi. Oyunculuk zayıf, ışık kötü, renkler berbat. Biz bu filmlerin yeni versiyonunu çekerek sinemaya hizmet ediyoruz" diye konuştu. Bu sözlere en büyük tepkiyi SESAM (Sinema Eserleri Sahipleri Mesleki Birliği) Başkanı Kadri Yurdatap gösterdi. Yurdatap şunları söyledi:

30 YIL ÖNCENİN TEKNİĞİ
"Billur Kalkavan da kimdir? O dediğini otursun kendisi yesin. Kamuoyu bu filmleri beğenmiş ki klasikleşmişler. Oyuncularını sevmişler ki hala kalplerinde özel yerlerini korumayı sürdürüyorlar. Bir Fatma Girik'e, bir Türkan Şoray'a, Hülya Koçyiğit'e, Filiz Akın'a, Belgin Doruk'a, Ayhan Işık'a, Sadri Alışık'a ve daha nicelerine hakaret etmek ona düşmez. Hanımefendi filmlerin renklerini, ışığını beğenmiyormuş. Kendileri acaba o yılların film çekme tekniği ve şartlarını biliyor mu?"

POT KIRDI
Öte yandan "Ölüm Peşimizde" filminde Billur Kalkavan ile birlikte rol alan oyunculardan Asu Emre, filmin orijinalini izlemediğini belirterek bir pot kırdı. Emre bununla da yetinmedi "Bizim filmin orijinali ile ilgisi yok" diyerek bir pot daha kırdı.

Mehmet ÇALIŞKAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır