kapat

23.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kaçak bankacı yakalandı
Zimmetine 2 trilyon lira geçirerek ortadan kaybolan bankacı Sibel Buluş, Kayseri'de kuaför sevgilisi Osman Bekil'le yakalandı

Emlak Bankası'nın İstanbul Beyoğlu Şubesi'nde "şef" olarak çalıştığı süre içinde yaklaşık 2 trilyonu zimmetine geçiren, tayini çıkınca da paniğe kapılıp kaçan Sibel Buluş (39), sevgilisi Osman Bekil ile birlikte Kayseri'de yakalandı.

1994 yılından bu yana "azar azar" müşteri hesaplarında para çaldığı belirlenen Buluş, İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne tayin edilince 11 günlük izne ayrıldı ve ortadan kayboldu. Ardından, bankaya şikayetler gelmeye başladı. En sonunda, Fatma Olgunsoy adlı müşteri hesabında hiç parasının kalmadığını öğrenip sinir krizi geçirdi ve olayın araştırılmasını istedi. Banka müfettişleri de soruşturma başlattı. Böylece Sibel Buluş'un yıllardır sürdürdüğü vurgun ortaya çıktı. Yaklaşık 18 yıldır bankacılık yapan Buluş'un, 1994'ten bu yana yaklaşık 2 trilyon çaldığı anlaşıldı. Bunun üzerine Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyrusunda bulunuldu.

SEVGİLİLERE PARA
Soruşturmayı derinleştiren polis ise, Sibel Buluş'un bir süredir Osman Bekil adındaki 20 yaşındaki gençle birlikte olduğunu ve kaçak çiftin Talas'taki bir evde saklandığını öğrendi. Araştırmalar sonucu, Osman Bekil, arabasını satmak isterken yakalandı. Bekil, Buluş'un da evde saklandığını söyledi. Polisler, eve baskın yapınca gizli bir bölmeyi keşfetti ve Buluş'u saklanırken buldu. Sibel Buluş'un zimmetine geçirdiği paraları biriktirmediği, giyim ve bağış yaparak harcadığı ortaya çıktı. Buluş'un paralarla sevgililerine hediyeler aldığı da belirlendi. Genç kadının ilk sevgilisi Sebahattin Atlı'ya otobüs, Osman Bekil'e de ev ve araba aldığı anlaşıldı.

Buluş'un, İstanbul'da kaçmadan önce bir kez hap içerek intihara kalkıştığı ama daha sonra kaldırıldığı hastenede midesi yıkanarak kurtarıldığını öğrendi.

RECEP BULUT


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır