kapat

23.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yenilenen yüzüyle 'perde' diyecek
Kültür Bakanlığı, 600 milyar liralık ödenek ayırarak AKM'yi yeni bir çehreye kavuşturdu

Türkiye'nin kültür amaçlı kullanılan en büyük binası olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Kültür Bakanlığı'nın talimatıyla büyük bir değişimden geçirildi. Bakanlığın 600 milyar ayırdığı tadilat çalışmalarının 1 Ekim 2000 tarihinde tamamlanması planlanırken, herhangi bir aksaklığın meydana gelmemesi ve sezon açılışına yetişmesi için Kültür Bakanı İstemihan Talay çalışmaları yakından takip ediyor.

14 bin 616 metrekarelik alan üzerine inşaa edilmiş olan AKM bünyesinde bulunan ve yıllardır bakım görmediği için neredeyse kullanılmaz hale gelen büyük salon, oda tiyatrosu, konser ve sinema salonu yenilenerek çağdaş bir görünüme kavuşturuldu. İkinci açılışından bugüne 20 yıl geçmesine rağmen hiçbir onarım çalışması yapılmayan AKM, Kültür Bakanlığı'nın ayırdığı ödenekle 2.5 ay gibi kısa bir sürede koltuklarından, ses ve ışık sistemlerine kadar yeni bir çehreye kavuştu.

SEZONU BEKLİYOR
Sezon açılışı ile birlikte yüzbinlerce sanatsevere hizmet verecek olan büyük salon, oda tiyatrosu, konser ve sinema salonununun tüm koltukları, yer döşemeleri değiştirilirken, ışık ve ses düzeni son teknoloji gözönünde bulundurularak yenilendi.

ÖZKAN ARSLAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır