kapat

03.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yılmaz, hesap sordu
ANAP lideri hemşerilerinin önünde, bakanlardan hesap sordu. Devlet Bakanı Yücelen "çay için yapılanları" anlattı. Okuyan ise "SSK'yı nasıl adam edeceğini"

Başbakan Yardımcısı ve ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın 3 günlük Karadeniz programı yoğun geçti. Temel atma, açılış ve ziyaret gibi 16 ayrı etkinliğe katılan Yılmaz, esnaflarla sohbet ederken, katıldığı iki düğünde gelinlere birer altın bilezik taktı. Trabzon ve Rize'de gittiği her yerde "Başbakan" sloganları ile karşılanan Yılmaz için, Rize'de havai fişekler atıldı. Yılmaz ise gördüğü bu yoğun ilgi karşısında hemşehrilerine "çay müjdesi" verdi.

"ÇAY İÇİN NE YAPTIN?"
Geziye katılan 4 bakan ile birlikte vatandaşların karşısına çıkan Yılmaz, Çayeli'nde halka hitap ederken, "En önemli sorun çayda yaşanıyor. Çaydan Sorumlu Bakan da burada" diyerek, mikrofonu Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'e uzattı ve "Çay için ne yaptın? Anlat bakalım" dedi. Yücelen, Yılmaz için "Allah Başbakanımıza uzun ömürler versin, başımızdan eksik etmesin" diyerek, sözlerine başladı ve Çayelililer'e "Ben de Sayın Başbakanımızın sözünü yerde bırakmıyorum. Çay alım kotasını dekar başına 200 kilograma yükseltiyorum" dedi. Daha sonra mikrofonu alan Yılmaz, "Bakan'dan 200 kilogramı kurtardık. Ben de yetkimi kullanarak, kotayı 250 kilograma çıkaracağım" diyerek, ikinci müjdeyi verdi.

"SEN DE BUNU ANLAT"
Çayeli'ndeki SSK Hastanesi'nde uzman doktor olmadığı yolunda kendisine şikayetler ulaştığını belirten Yılmaz, bu kez mikrofonu Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'a uzatarak, "SSK'yı nasıl adam edeceksin? Sen de bunu anlat" dedi. Sözlerine, "Başbakanım, en zor görevi bana verdi" diyerek başlayan Okuyan, SSK Hastanesi'ndeki tadilatı yakında bitireceklerini belirtirken, bir hafta içinde bu bölgeye 7 uzman ve pratisyen doktor atamasını gerçekleştireceklerini müjdeledi.Okuyan'ın uzun süre alkışlanan bu açıklamalarından sonra, mikrofonu yeniden alan Yılmaz, vatandaşlara "Yine şikayetleriniz olursa, bir ay sonra Yaşar Okuyan arkadaşımla birlikte, yeniden gelir, hesabını sorarız. Biz hükümetteysek, siz de hükümettesiniz" dedi.

Yılmaz, bu yıl birinci ligde mücadele eden Rizespor'un onarımı devam eden futbol sahasında incelemelerde bulundu. Yılmaz, bu incelemelerinden sonra Rizespor'un 21 Ekim'den itibaren maçlarını kendi sahasında oynayabileceğini bildirdi.

"BİZLERİ HANIMLAR İDARE EDER"
Daha sonra doğduğu köy olan Çataldere köyüne giden Yılmaz, köy muhtarı Yusuf Karakuş'un nikah şahitliğini yaptı. Köyde neşeli saatler geçiren Yılmaz evlilik cüzdanını geline uzatırken "Herkes bizleri kazak olarak bilir. Ama bilmezler ki bizleri hep hanımlar idare eder. Onun için cüzdanı gelin hanıma veriyorum" diyerek espri yaptı. Başbakan Yardımcısı Yılmaz, geline "beşibir yerde" altın taktı.

KONVOYDA KAZA: 2 ÖLÜ
ANAP lideri Yılmaz'ın Çataldere'de katıldığı düğünden Rize'ye dönüşünde konvoyda bulunan bir oto Çataldere Çayı'na uçtu. Sema ve Selma Çom öldü, 2 kişi yaralandı. ANAP'lı Ediz Hun yaralı bir bayana ilk müdahaleyi yaptı. Yılmaz da kurtarma çalışmalarını izledi.

Şamil TAYYAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır