kapat

03.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Durmuş usulü sürgün
Sağlık Bakanı Durmuş mahkeme kararı ile makamlarına dönen bürokratları deprem bölgesindeki sahra çadırına sürüyor

Antalya Devlet Hastanesi'nde, kaloriferleri yüksek ısıda yaktığı gerekçesiyle, hastane müdürünün ellerini kalorifere yapıştırıp "kızartan" Sağlık Bakanı Osman Durmuş, şimdi de bürokratlarına "Sahra çadırı sürgün cezası" vermeye başladı. Durmuş, görevden aldığı ancak mahkeme kararı ile makamlarına geri dönen personeli, deprem bölgesinde kurulu bulunan sahra hastanelerine altı ay süreyle "görevli" olarak atıyor.

23 Ağustos'ta Deprem Bölgesi Koordinatörlüğü, ihtiyaç olmadığı için ortadan kaldırılmasına karşın, Durmuş bakanlık içi koordinatörlük kurdu. Hazırlanan yazıda, "Bilgi ve becerileriyle ehil görülen ekte bildirilen bakanlık personelinin 6 ay süreyle deprem bölgesinde görevlendirilmesine karar verilmiştir" denildi. Yazıda, bölgede "İnsani Rehabilitasyon", "Kurumsal ve Personel Organizasyonu" olmak üzere iki birim oluşturularak çalışma grubu kurulduğu da belirtildi.

KİM GİTTİ?
Mahkeme kararıyla makamına dönen Müsteşar Yardımcısı Ömer Köse ve izindeki Müsteşar Yardımcısı Salih Zeki Kolenoğlu'nun başkanlığında, mahkeme kararıyla görevlerine dönen Erol Afşin (Hıfzıssıhha Bşk.), Vahit Yel (APK Başkan Yrd.), Şenol Şentürk (Temel Sağlık Daire Başkanı), Kadir Sönmez (Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı), Naci Kurtkaya (Kütahya Sağlık Müdürü) bölgedeki sahra çadırında görevlendirildi.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır