kapat

03.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Son umut Mandela
Nelson Mandela, Necmettin Erbakan'ın hapse girmesini önlemek amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Türkiye'ye davet edildi

Diyarbakır DGM'nin 312'nci madde uyarınca 4.5 ay hapis cezasına çarptırdığı Necmettin Erbakan, hapse girmemek için dünya çapında kampanya başlatıyor. Kampanya kapsamında ilk olarak 23 Eylül'de Akın Birdal'ın cezaevinden çıkışında etkinlikler düzenlenecek. Daha sonra ise İHD ve Mazlum-Der'in öncülüğünde oluşturulan Düşünceye Özgürlük Girişimi, 17 Ekim'de "Uluslararası İstanbul Buluşması" adı altında bir toplantı organizasyonu gerçekleştirecek. Ulusrararası Af Örgütü ve Uluslararası Pen Yazarlar Derneği de kampanyaya destek verecek. Buluşmaya dünyaca ünlü yazar ve düşünürlerin yanısıra Nelson Mandela da davet edilecek. Ünlü futbolcu Gullit'in de buluşmaya katılacağı söyleniyor.

AKGÖNENÇ AVRUPA'DA
İstanbul'da toplanacak olan ünlüler, DGM'deki duruşmayı izledikten sonra Murat Bozlak ve Eşber Yağmurdereli'yi ziyaret edecek. Bu ziyaretin ardından da "Düşünceye özgürlük" konulu seminerler, konserler ve mitingler düzenlenecek. Öte yandan Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nda kurulan insan hakları masası da Avrupa'da Erbakan için sürekli kulis yapacak. Bu etkinliklere Fazilet Partisi de destek verecek. Örneğin FP Milletvekili Oya Akgönenç bugün Erbakan için Avrupa turuna çıkacak. Akgönenç önce Paris'teki Avrupa Konseyi Denetleme Komisyonu, sonra da Bürüksel'deki Batı Avrupa Birliği toplantılarına katılacak. Bu toplantılarda Erbakan'ın durumunu gündeme getirecek olan Akgönenç, Eylül ayının ikinci yarısında ise Recai Kutan'ın yapacağı Avrupa turu için temaslarda bulunup randevu alacak.

Hüseyin ÖZALP


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır