kapat

03.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hoca'yı avukatı yaktı
Erbakan'ın içinde bulunduğu duruma uymadığı halde AİHM'e ihtiyat-ı tedbir başvurusunda bulunan Fransız avukat Hincker, Hoca'nın tüm hayallerini yıktı

Rejim karşıtı sözleri nedeniyle hapis cezasına çarptırılan Necmettin Erbakan'ın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun kendi avukatının beceriksizliği nedeniyle reddedildiği ortaya çıktı. Erbakan'ın Fransız avukatı Laurent Hincker, reddedileceklerini bile bile AİHM'e "ihtiyat-ı tedbir" başvurusunda bulundu.

Konuyla ilgili konuşan hukukçular, avukat Hincker'in mahkemeyi etkileyerek ana dosyanın bir an önce ele alınmasını sağlamaya çalıştığını ancak bunun geri teptiğini ifade ettiler. Başvuruyu inceleyen 2'nci Daire Başkanı Yunan asıllı yargıç Christos Rozakis, mahkeme tüzüğünün 39'uncu maddesini göz önünde bulundurarak avukat Hincker'in isteğini reddettiklerini ifade etti.

"BU BAŞVURU BİR İLK"
Rozakis, iki kez önlerine gelen başvuruda belirtilen gerekçelerin 39'uncu maddeye uymadığını belirtti. Yargıç Christos Rozakis'in özel kalem müdürü Erik Fribergh de "Mahkeme tarihinde ilk kez bir şahsın cezaevine girmemesi için ihtiyat-ı tedbir başvurusunda bulunuldu. Burada Avukat Hincker'in mahkemeyi etkileme çabası gözlendi" diye konuştu. Friberg, Erbakan'ın avukatının hala dosyaları tamamlayamadığını ve bu yüzden davanın bekletildiğini söyledi.

AİHM'deki davalara bakan Türk yargıç Feyyaz Gölcüklü, Erbakan'ı yakan 39'uncu maddeyi şöyle açıkladı: "Uygulanması halinde geri dönülmesi imkansız bir karar varsa ihtiyat-ı tedbir kararı uygulanır. Örneğin Abdullah Öcalan hakkında alınan idam kararı, 39'uncu madde çerçevesinde dava sonuçlanıncaya kadar askıya alındı. 39'uncu madde bir de mültecilerle ilgili konularda uygulanır. Hincker'in gerekçeleri bu madde kapsamında değil."

Kazım AKAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır