kapat

03.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türkiye'den vefa borcu
Kültür Bakanı İstemihan Talay ve beraberindeki heyet Türk dostu Papa 23'üncü Jean'ın kutsanması töreni öncesinde Vatikan Başkanı Kardinal Sodano'yla görüştü

Kültür Bakanı İstemihan Talay ve beraberindeki heyet, bugün "Aziz" ilan edilecek olan, Türk dostu olarak da tanınan Papa 23'üncü Jean'ın kutsama törenine katılmak üzere Vatikan'a gitti. "Türkler'e sevgi ve saygı gösteren bu önemli din adamına Türkiye vefa borcunu ödüyor" diyen Talay, Vatikan Başkanı Kardinal Sodano'yu makamında ziyaret etti. Ziyarete Kültür Bakanı'nın yanısıra Kültür eski bakanlarından ÇESAV Vakfı Başkanı İmren Aykut, Papa 23'üncü Jean'ın Türkiye'deyken yaşamış olduğu Şişli'nin Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yardımcısı Vasken Bartın ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Rıdvan Çakır da yer aldı. Görüşme sırasında Kültür Bakanı Talay, Vatikan Başkanı Sodano'ya Bakanlık tarafından hazırlanan "Jean XXIII. Ami Des Turcs" (XXIII. Jean Türkler'in Dostu) adlı kitabı armağan etti. Başbakan Sodano da Türk heyetine üzerinde Papa 23'üncü Jean'ın resmi bulunan gümüş bir madalya hediye etti.

PAPA DA KABUL EDECEK
Kültür Bakanı yaptığı açıklamada Papa 2'inci Jean Paul'ün yeniden Türkiye'ye davet edildiğini söyledi. "Kardinal Sodano büyük bir ilgiyle karşıladı. Papalık 2001 yılında yapılması olası böyle bir ziyareti müsbet karşılıyor". Bakan İstemihan Talay ve beraberindeki heyet bugün Papa XXIII. Jean'ın azizlik ilanı törenine katıldıktan sonra Papa II. Jean Paul tarafından da kabul edilecek.

Yasemin TAŞKIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır