kapat

03.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Vira' dediler
Deniz Harp Okulu 1. sınıf öğrencileri ile Arnavutluk Deniz Harp Okulu 1. ve 2. sınıf öğrencilerinden oluşan subay adayları, açık deniz eğitimlerini Karadeniz'de yapacak

Tuzla'da bulunan Deniz Harp Okulu'nun birinci sınıf öğrencileri ile ülkemizde konuk olarak bulunan Arnavutluk Deniz Harp Okulu 1. ve 2. sınıf öğrencileri, açık deniz eğtimlerine törenle başladılar.

İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk olarak Deniz Kuvvetleri Komutamı Oramiral İlhami Erdil'in mesajı okundu. Daha sonra deniz subayı adaylarına bir konuşma yapan Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Aydın Gürül, geçen yıl birinci sınıftan ikinci sınıfa geçen öğrencileri açık deniz eğitimine uğurlamaktan gurur duyduğunu söyledi.

EĞİTİM KARADENİZ'DE
Tümamiral Gürül, tecrübelerini artırmak üzere Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Sokullu Mehmet Paşa ve TCG Cezayirli Gazi Hasan Paşa gemileriyle açık deniz eğitimine çıkacak olan Türk ve Arnavut öğrencilerin 3 hafta sürecek eğitimleri sırasında Karadeniz Ereğli, Samsun, Hopa, Trabzon ve Sinop limanlarına uğrayacaklarını ve 25 Eylül'de de Tuzla'ya geri döneceklerini belirtti.

YAKINLARI UĞURLADI
Açık deniz eğitimine çıkacak olan 5'i bayan 274 Türk öğrenci ile 39 Arnavut öğrenci tören geçişi yaptıktan sonra gemilere bindiler. Gemiler limandan ayrılırken öğrenciler, Tümamiral Aydın Gürül'ü şapkalarını çıkararak selamladılar. Öğrencilerin yakınları ise, gemideki öğrencileri el sallayarak uğurladılar.

Ali ÖZLÜER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır