kapat

03.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Deprem bebeği patlaması
Marmara ve Düzce Depremi'nden sonra hamile kalan kadınların sayısında büyük bir artış olduğu ortaya çıktı. Ruhsal bunalımın deprem bölgesinde hızlı nüfus artışına neden olduğu belirtildi

Marmara ve Düzce Depremi'nin ruhsal bunalımı, ailelerin cinsel hayatlarını farklı etkiledi. Herşeyin kötü gittiği bir dönemde bile ailelerin cinsel hayatlarını devam ettirdiklerini söyleyen uzmanlar, "Hayat herşeye rağmen devam ediyor. Özellikle çadırlarda yaşayan kadınların büyük çoğunluğu hamile kalmış. Hepsinin üçüncü, dördüncü, beşinci çocukları" diye konuştular.

SABAHA KADAR DOĞUM
Adapazarı Doğumevi Hastanesi'nde görevli Dr. Sinan Zorsu, kadınların akın akın geldiğini, doğum vakalarına yetişemediklerini söylüyor: "Gece nöbete kalan arkadaşlarımız, sabahlara kadar doğum yaptırıyor. Bunun yanısıra kadınların birçoğunda, miyom, yumurtalık kisti ve düşükler oluyor. Doktor sayımız eksik. Hamile kadınların sayısı ise durmaksızın artıyor. Günde ortalama 50 doğum yaptırıyoruz. Bu sayı bazen daha fazla da olabiliyor."

Cinsel hayatlarında da 11 şiddetinde deprem olduğunu espri yaparak anlatan kadınlar ise, "Depremden kaçtık, kocalarımıza sığındık. Sonunda da çocuk sayımızda patlama oldu. İsteyerek olmasa da..." dediler.

KÖTÜ GÜNLERİN ANISINA
Depremden kısa bir süre sonra hamile kalan ve bir erkek çocuğu dünyaya getiren Melek Bahadır, "Yıllar sonra oğlum kötü günlerimizin anısı olarak bizi mutlu edecek. İsteyerek olmadı ama, hamile olduğumu öğrenince aldırmak istemedim. Allah verdi diye düşündük" dedi.

İki erkek çocuktan sonra 7 aylık hamile olan Gülseren Arslan da, isteyerek hamile kaldığını, ama mutlaka kız çocuk dünyaya getirmek istediğini söyledi. Evleri hasar gören ama istediği için ikinci çocuğuna hamile kaldığını söyleyen Serpil Tanta ise, çocuğunun deprem felaketiyle karşı karşıya gelmemesi için hep dua ettiğini söyledi.

GÜNDE 50 ÇOCUK DOĞUYOR
Adapazarı, Bolu, Düzce, Yalova ve İzmit'te, hamile kalan kadınların sayısında patlama olduğunu söyleyen doktorlar, kadınların "akın akın" hastaneleri doldurduğunu, günde en az 50 doğum yaptırmaktan "yemek yemeye" vakit bulamadıklarını, 2'den fazla çocuğu olan babalara da "artık durun" dediklerini kaydetti.

Ayla ÖZCAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır