kapat

03.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Enerji yine gözde
Tofaş Oto Fabrika, Otosan ve Erdemir borsacıların gözdeleri olmayı sürdürürken, İş GYO, Aksu İplik ve Anadolu Isuzu da borsacıların tercih ettiği yeni hisseler oldu

OB Menkul Değerler
TOFAŞ OTO FABRİKA: Otomotiv sektöründe yaşanan canlanmadan en fazla etkilenen şirket. 1994 krizinden sonra üretim kaybına uğrayan Tofaş, bu yıl tekrar üretim rekorları kırmaya başladı. Ayrıca Tofaş Ticaret ile birleşmesi, şirkete satış karlarını da getirecek. Dolayısıyla orta ve uzun vadede alım için öneriyorum.

FORD OTOSAN: Otomotiv sektörünün önemli şirketlerinden olan Ford Otosan da sektördeki canlanmadan olumlu yönde etkilendi. Şirketin yılsonunda da iyi kar açıklaması bekleniyor.

İŞ GYO: Şirket, İş Bankası binasının da sahibi. Dolayısıyla buradan düzenli olarak bir kira geliri alacak. Bunun yanı sıra şirketin önümüzdeki yıla ilişkin çok iyi projeleri var.

ERDEMİR: Yaşanan deprem felaketi sonrası askıya alınan inşaat izinlerinin hayata geçmesiyle demir çelik sektörü olumlu yönde etkilenecek. Bunun yanı sıra uzun yıllar zarar açıklayan Erdemir, bu yılın ilk altı ayında 63 trilyonluk kar açıkladı. Şirketin geleceğe ilişkin beklentileri çok iyi.

Barış Bilen

Nurol Menkul Değerler!
ALCATEL: Alcatel ve Türk Telekom, DWDM ve SDH Transmisyon şebekesi ihalesine ilişkin nihai sözleşmeyi imzalayacak. Toplam bedeli 121.3 milyon dolar olan sözleşmenin iki yıl süreyle geçerli olacağı ve proje kapsamında yer alan sistemlerin yurt genelinde hizmet vereceği duyuruldu. Alcatel'in fiyatı 100 bin liranın altına geldiği takdirde hem kısa, hem de orta vadede alım için cazip bulunuyor.

SEZGİNLER GIDA: Şirket, THY'nin açtığı fındık ihalesini kazandı. THY için alınan sipariş, şirketin Düzce'deki tesislerinde üretilecek. Öte yandan Sezginler, İngiliz muadili Exel ile ortak şirket kurma konusunda niyet mektubu imzaladı. Lojistik alanda faaliyet göstercek şirkette hir iki tarafın da yüzde 50 ortaklığı bulunuyor.

AKSA: Haziran'da iştiraklerinden Ak-Enerji'nin halka arzını gerçekleştirdi,f 2001'de de Akkim'i halka açmayı planlıyor. Petkim'in özelleştirilmesiyle yakından ilgilenen şirket, grup şirketlerinden oluşacak bir konsorsiyum ve dışarıdan gelecek finansal ve teknolojik destekle
teklif verebileceği yönünde
işaretler veriyor.

Tuncay Turşucu

Alan Menkul Değerler
AKSU İPLİK: Şirketin fiyatı çok ucuz. Hem Ak Enerji'ye iştiraki hem de elinde bulunan Yapı Kredi Bankası hissesi şirketin değerini artırıyor. Üç aylık dönemdeki zararını, yılın ilk yarısında kara dönüştürdü. Şirketin satışlarını da iyi. Bu nedenle orta ve uzun vadede yatırımcılarımıza alım öneriyoruz.

TOFAŞ OTO FABRİKA: Tofaş Oto Ticaret ile yaptığı evlilik nedeniyle şirketin borsa performansında hızlı bir yükseliş bekliyoruz. Ayrıca otomotiv sektöründe yaşanan canlanma şirketi avantajlı bir duruma getiriyor.

ANADOLU ISUZU: Şirket, satışlar ve sektördeki net karına rağmen iskontolu bir seviyede. İlk yarıyılda sağladığı yüksek karlılığın yıl sonunda da sürmesini bekliyoruz. Bu nedenle alım öneriyoruz.

TURCAS: Şirketin iştiraklerinden olan Opet'in halka arzı yakın bir zamanda gerçekleşecek. Bununla şirket sermayesini artıracak. Halka arz öncesi şirket hisselerinde agresif hareketler beklenebilir. Çünkü Opet'in halka arz fiyatı önemli. Bu fiyat son 15 günlük ağırlıklı ortalamalara göre hesaplanıyor.

Özlem Sezen
AKBANK: Türkiye'nin en büyük dört özel bankasından biri olmasına rağmen Akbank hisselerinin fiyatı hala çok ucuz seviyelerde. Bankanın sermaye tabanı iştirak satışları ve yüksek karlılığı nedeniyle iyi durumda. Uluslararası derecelendirme kuruluşları bankanın kredisini artırdı. Bu nota göre Akbank, uzun vadeli yatırım için uygun bir hisse. Avrupa standartlarında bir banka olmaya aday olan Akbank'ı orta ve uzun vadeli düşünen yatırımcılara alım için öneriyoruz.

NET TURİZM: Turizm sektöründe yaşanan canlanma şirket hisselerini de olumlu etkiliyor. Öte yandan Net Turizm, borçlarını azaltıyor. Bu arada şirket yeni mağazalar açmayı planlıyor. Bu nedenle Net Turizm hisseleri alım için cazip olabilir.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır