kapat

03.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Müşerref'in temizlik operasyonu sürüyor
Pakistan'da geçtiğimiz Ekim ayında darbe yaparak başa geçen General Pervez Müşerref'in orduda başlattığı "temizlik" operasyonu sürüyor.

İlk olarak önceki gün Genel Kurmay Başkanı Tuğgeneral Muhammed Aziz'in de aralarında bulunduğu 7 generalin irticacı faaliyetleri bulunduğu gerekçesiyle görevden alınmasının ardından, dün de Yolsuzluk Araştırmaları Komisyonu başkanı geri göreve çekildi.

AĞIR AKSAK
Pervez, 9 ay önce komisyon başkanlığına atadığı Tuğgeneral Syed Amjad'i, emekli ordu mensupları ve memurlar hakkındaki yolsuzluk ve zimmetlerine para geçirme suçlamalarını araştırmakla görevlendirmişti. Amjad, orduda bazı generallerin "40 milyon dolarlık rüşvet aldığı" yönündeki soruşturma sürecinde yavaş davrandığı ve görevini ciddiye almadığı gerekçesiyle Multan'daki birliklerin komutanlığına atandı. Müşerref, Amjad'ı üst rütbeli subaylara yönelik soruşturmaları ağırdan almakla suçladı. Önceki gün irticai görüş ve faaliyetleri nedeniyle görevden alınan General Aziz ise, Müşerref'in sağ koluydu. Özel komando birliğinde birlikte eğitim görmüşlerdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır