kapat

03.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Korkunç iddia
143 kişinin ölümüyle sonuçlanan Airbus A-320 faciasında, uçağın piste inişi sırasında birkaç yolcunun cep telefonu ile konuştukları tespit edildi

Kahire-Dubai seferini yaparken 23 Ağustos'ta denize çakılan ve 143 kişinin ölümüne neden olan Körfez Havayolları'na ait uçağın düşüş nedenini araştıran müfettişlerden biri, iniş sırasında iki yolcunun cep telefonuyla konuştuğunu tespit ettiğini bildirdi. Ancak uçağın bu yüzden düşüp düşmediği henüz bir kesinlik kazanmadı. Müfettişlerden biri, bir kadın yolcunun uçak inişe geçtiği sırada, havaalanında bekleyen akrabalarıyla konuştuğunu ifaede etti. Adı açıklanmayan bir görgü tanığı ise, havaalanındaki cafede oturan bir kadını uçaktaki akrabasıyla konuşurken duyduğunu bildirdi. Bu kaynağın söylediklerine göre, uçaktaki akrabası kadına herhangi bir sorun olmadığını söyledi ve sonra birdenbire hat kesildi.

ÇALIŞIR "CEP"LER BULUNDU
Kazanın hemen ardından olay yerine gelen kurtarma ekipleri, uçağın düştüğü bölgede birçok cep telefonu blunduğunu fakat bu telefonların açık olup olmadıklarının tespit edilemediğini bildirdi. Denize düşen uçaktaki tüm cep telefonlarının bozulması, tespitin yapılmasını zorlaştırıyor. Ancak tüm bunların aksine bir müfettiş, saatlerce suda kalmasına rağmen en az bir tane çalışır durumda telefon bulduklarını belirtti. Yine de bu bulgular kesinlik kazanamıyor. Çünkü telefonun güvenlik görevlileri tarafından açılıp açılmadığı ispatlanamıyor.

Airbus Halka İlişkiler Müdürü David Vellupilai, uçak yolculuğu sırasında cep telefonu ile görüşmenin büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtti. Ancak Vellupilai, Körfez Havayolları'na ait A 320 model uçakta yapılan görüşmelerin uçağın elektronik sistemini etkileyip etkilemediğini bilmediklerini söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır