kapat

03.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Motivasyon
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türk erkeği rüküşlükte üçüncü oldu
30 ülkede yapılan araştırmaya göre Türk erkekleri, "dış görünümüne özen gösteren, ayna karşısında saatler geçiren erkekler"arasında üçüncü sırada

Roper Starch Worldwide adlı araştırma grubu, 30 ülke arasında kadınlar ve erkekleri ayrı gruplar halinde inceledi. Bunun sonuçlarına göre Venezüela, hem kadınlar hem de erkekler dalında "dış görünümüne en çok özen gösteren ve ayna karşısında en çok vakit geçiren insanlar" kategorisinde başı çekiyor. Türk erkekleri de listede 3'üncü sırada. Venezüelalı kadınların yüzde 65'i, erkeklerin ise yüzde 47'si, neredeyse tüm günlerini nasıl göründüklerini düşünerek geçirdiğini söyledi. Buna karşın dünya genelinde bu oranlar kadınlarda yüzde 23, erkeklerde ise yalnızca yüzde 16'da kaldı.

TÜRK KADINLARI LİSTEDE YOK
Yüzyüze yapılan anket ve soru-cevaplara dayanarak hazırlanılan araştırma sonuçlarında, Rus kadınları yüzde 51 oranıyla ikinci sırayı aldı. Onları da yüzde 45'lik bir oranla Meksikalı, yüzde 42 ile Güney Afrikalılar ve yüzde 35'le Filipinliler izliyor. Türk kadınları ise listenin en azından ilk 5'ine girmeyi başaramadı.

Erkeklere gelince. "Dış görünümüne en çok özen gösteren erkekler" sıralamasında Venezüelalılar'ı yüzde 40 oranıyla Meksikalılar izliyor. Sakal ve bıyıklarıyla çoğu kez eleştiri konusu olan Türk erkekleri ise, listeye üçüncü sıradan girdi: yüzde 38. Filipinliler ve Araplar yüzde 28'le dördüncülüğü paylaşırken Ruslar, Güney Afrikalılar ve Brezilyalılar yüzde 26 ile beşinciliği paylaştı.

"HERKES GÜZEL EŞ İSTİYOR"
Araştırma şirketinin yönetim kurulu başkan yardımcısı Tom Miller, sonuçları değerlendirirken "Çok az bir kesim dışında sonuçlar gösteriyor ki gün geçtikçe dış görünümümüze çok daha fazla özen gösteriyoruz. İnsanların yüzde 41'i, eşleri ya da sevgililerinin güzel görünmesini istiyor. Ancak herkes için iyi görünmek, karşı cinsin ilgisini çekmek anlamına gelmiyor. Yüzde 79'u, güzel görünmenin kendinizi nasıl hissettiğinizle, yüzde 41'i kendinizi ifade ediş tarzınızla ve yüzde 54'ü de ilk izlenimle önemli derecede ilgili olduğunu düşünüyor." dedi.

Araştırmada dış görünümünün en son düşüneceği şey olduğunu söyleyenlerin ülke sıralaması da şöyle: Hindistan yüzde 33; Malezya yüzde 25; İspanya yüzde 22; Tayvan yüzde 20; Çek Cumhuriyeti ve Hong Kong yüzde 19.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır