kapat

24.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Film gibi kaçış
Kopenhag'da hapis yatan Olcay Ünal, kaçmak için müthiş bir plan hazırladı. Hasta numarası yapan Ünal, hastaneye götürülürken kapıda bekleyen arkadaşlarıyla buluştu ve harekat başladı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, banka soymak suçundan hapis yatan bir Türk, değme gangsterleri kıskandıracak bir yöntemle polisin elinden kaçırıldı.

Olcay Ünal adlı 25 yaşındaki Türk, hasta olduğunu iddia ederek tedavi görmek istedi. Hapishaneden alınan özel izinle Rigs Hastanesi'ne getirilen Ünal, burada kendisini bekleyen eli silahla arkadaşlarının hazırladığı operasyonla kaçırıldı.

İSVEÇ'TE OLABİLİR
Müthiş operasyon başladıktan sonra polis arkalarından bakakaldı. Birkaç saniye sonra ateş açmasına rağmen, kaçaklar bunun da üstesinden geldi. Otomobilin içinden ateş açan Olcay'ın arkadaşları polisi atlatmayı başarıp yollarına devam ettiler ve kayıplara karıştılar. Kopenhag'da bir banka soygununa karışmak suçundan tutuklu bulunan ve birkaç hafta önce cezaevinde evlendiği bildirilen Olcay Ünal'ın Danimarka'da doğduğu ve Rockers adlı bir motosikletli çetenin üyesi olduğu belirtiliyor.

Geçen Salı günü saat 11.00'da meydana gelen kaçırma olayının ardından Danimarka genelinde aramalara başlayan polis, İsveç emniyetinden de yardım isteyerek Ünal'ın güney İsveç'te de aranmasını sağladı.

POLİS DE ŞAŞKIN
Kaçırma olayında kullanıldığı belirtilen Volvo marka otomobilin Helsingör şehrinden çalındığı ve olaydan birkaç saat sonra Hellerup semtinde terkedilmiş bulunduğu belirtildi.

Polis yetkilileri olaydan sonra yaptıkları açıklamada, film seyredermiş gibi bir kaçırma olayıyla karşılaştıklarını belirterek şaşkınlıklarını gizlemediler. Polis yetkilileri kaçırma olayının en ince ayrıntısına kadar planlandığını bildirdi. Ünal geçen Haziran'dan beri hapiste bulunuyordu.

Sadi TEKELİOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır