kapat

24.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
5.8'lik deprem şoku
Merkez üssü Hendek olan deprem vatandaşı korkuttu. 10 saniye süren depremde panik yüzünden yaralananlar oldu, bir kişi kalp krizi geçirerek öldü

ADAPAZARI Hendek-Akyazı'da olan 5.8 büyüklüğündeki deprem vatandaşta büyük korku yarattı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü saat 16.41`de yaklaşık 10 saniye süreyle olan depremin, merkez üssünü Hendek-Akyazı, şiddetini 5.8 olarak açıkladı. Merkezi Colorado'da bulunan Amerikan Ulusal Deprem Bilgi Merkezi ise Adapazarı'ndaki depremin büyüklüğünü 5 olarak açıkladı. Merkezin internetteki sitesinde depremin merkez üssünün Adapazarı'nın 40 kilometre doğusu olduğu belirtildi.

İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve çevresinde hissedilen deprem nedeniyle Yalova'da Şükran Yurdagül (55), heyecan ve tansiyon yükselmesine bağlı kalp krizi geçirdi. Deprem sırasında panik halinde ev ve işyerlerini tahliye ederken değişik yerlerinden yaralanan 8 kişi de, hastanelere başvurdu.

Camlar kırıldı
DEPREM nedeniyle Hendek ilçesinde can ve mal kaybı olmadı. Ancak halkın panik halinde sokağa fırladığı sırada 10 civarında binanın camlarının kırıldığı belirlendi. Yalova İl Kriz Koordinasyon Merkezi yetkilileri, depremin kent genelinde bir hasara yol açmadığını, herşeyin kontrol altında olduğunu bildirdiler. Adapazarı ve İzmit'te de halk kısa sürede yatıştı.

Parmağı koptu
AvcIlar'da depremden kaçan 12 yaşındaki Fuat Karabağ sağ elinin serçe parmağını kopattı. Gümüşpala İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi Fuat Karabağ, serçe parmağını kapıya sıkıştırdı. İstanbul Tıp Fakültesi Acil Cerrahi Servisi'ne kaldırılan Karabağ hemen ameliyata alındı. Küçük çocuğun parmağı yerine dikildi.

Lastik deposu yandı
ÇİFTLİK mahallesinde Yaşar Kaya'ya ait Hendek Kauçuk Sanayi Lastik Fabrikası'nın deposunda, sarsıntı sırasında yangın çıktı. Kaymakam Ergun Güngör her ihtimale karşı Düzce`den gelen arama kurtarma ekipleri ile Kızılay ekiplerinin, hazır bekletildiğini bildirdi. .

JEOFİZİKÇİLER Odası Başkanı İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan depremin beklenen bir deprem olduğunu söyledi.

Şefik DİNÇ-İsmail ERBEN- Alper URUŞ- Bülent GÜNAL-


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır