kapat

24.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sanıklara 30, babaya 1.5 yıl hapis istenecek
Küçük Leyla'nın babası Ziya Alkış'ın da "terbiye yetkisini kötüye kullanmaktan" 18 ay hapis istemiyle yargılanması gündeme geldi

Beylİkdüzü'ndekİ Mc Donald's'ın buzluğunda 10 yaşındaki Leyla Alkış'ı yaklaşık 3 saat kapalı tutan sanıklar adam öldürmeye teşebbüsten 30 yıl hapis istemiyle yargılanacak. Baba Ziya Alkış için de 18 ay hapis istenmesi gündemde.

1 YILLA KURTULABİLİRLER
Av. Cengiz Hortoğlu, sanıklara uygulanabilecek adli işlemleri anlatırken 1 yılla bile kurtulabileceklerini söylüyor: "Eğer savcı sanıklar hakkında öldürmeye teşebbüs kastı üzerinden TCK'nın 61. ve 448. maddeleri gereğince dava açarsa, sanıklar 30 yıla kadar cezayla yargılanacaklar. Bu yargılama aşamasında çocuğun yaralandığı kabul edildiğinde bu cezanın altıda bir oranında düşürülmesi söz konusu.

Savcı öldürme kastı gözetmeyip, korkutmak için yapılmış bir eylem olarak dava açarsa, TCK'nın 456. maddesi gereğince sanıklar 1 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacaklar."

BABAYA 18 AY
Leyla Alkış'ın babası Ziya Alkış hakkında, TCK'nın 477. maddesi gereğince 1.5 yıla kadar hapis kararı verilebilecek. "Terbiye yetkisinin kötüye kullanılması" fiilini düzenleyen bu maddede; "Her kim idaresi altında bulunan veya büyütmek, okutmak, bakmak, muhafaza etmek veya bir meslek ve sanatı öğretmek için kendisine teslim edilen kişinin üzerinde sahip olduğu terbiye hakkını veya itaat ettirmek yetkisini suistimal ile o kişinin bir tehlikeye maruz kalmasına veya sağlığını yitirmesine sebep olursa 18 aya kadar hapsolunur" deniliyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır