kapat

24.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
1998 değerleri hâlâ uzak
İSO Başkanı Kavi, ekonomide iyileşmeye yönelik belirtilere karşın henüz iyi bir trend yakalanamadığını söyledi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi, 2000'in ilk yarısında 1999'a göre iyileşmeye yönelik belirtiler ifade edilmesine karşın, henüz iyi bir trend yakalanamadığını söyledi. Kavi, "Ekonomik göstergelerde de 1998 ilk yarı değerlerine ulaşılamamış olması bu sonuçları pekiştiriyor" dedi.

"Ekonomik Durum Tespiti Anket Çalışması" sonuçlarını açıklayan Kavi, üyelerin programa verdikleri desteğin devam ettiğini belirterek, 2000 yılının ilk yarısındaki gerçekleşmeler ve ikinci yarı için üyelerin beklentilerinin pozitif yönde olduğunu kaydetti.

Ancak kimi sektörlerde daha ağır yaşanan darboğazın ve ihracatta rekabet gücü kayıplarının önüne zaman yitirmeksizin geçilmesi gerektiğine işaret eden Kavi, özellikle küçük ölçekli işletmelerin ağırlaşan sorunlarının çözülmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Kavi, şunları kaydetti: "Küçük ölçekli işletmelerde bu yılın ilk yarısında beklenen üretim artışının gerçekleşmediği görülmektedir. Bu dönemde üretimde azalış bildiren küçük ölçekli işletmelerin oranı yüzde 28.7'dir. Küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin, krizden daha olumsuz etkilendiklerini ve bunu 2000'in ilk yarısında aşamadıklarını göstermektedir."

Ankete katılan üyelerin verdikleri cevapların, yılın ilk 6 ayında sanayi kuruluşlarının genelinde finansman darboğazı içinde olanların oranının yüzde 47.6 olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çeken Kavi, bu oranın finansman konusunda büyük sorunlar yaşandığını gösterdiğini belirtti. Kavi, "Ayrıca süregelen yüksek kredi maliyetlerinin rekabet gücünü olumsuz etkilediği de bir gerçektir" diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır