kapat

24.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Havada facia: 143 ölü
Kahire-Bahreyn seferini yapan Gulf Air'e ait Airbus A320 tipi uçak, inişe geçtiği sırada alev topuna dönüşerek denize çakıldı

Geçen ay Concord tipi uçağın Paris yakınlarında düşmesinden sonra dün de Körfez Havayolları'na (Gulf Air) ait Airbus A320 tipi bir uçak Bahreyn açıklarında denize düştü. Kahire-Bahreyn seferini yaparken düşen uçakta 143 yolcu ve mürettebat bulunuyordu. Bahreyn hükümeti, uçağın Kahire'den geldiğini ve Bahreyn'e inişinden kısa bir süre önce düştüğünü açıkladı.

MOTORDA YANGIN
Bahreyn televizyonu da uçağın motorlarından birinin yanması sonucu düştüğünü duyurdu. Görgü tanıkları uçağın 2 kez inmeye çalıştığını üçüncü denemesi sırasında havada alev topu gibi yanmaya başlayarak denize çakıldığını söyledi. Radar ekranlarından kaybolan uçağın Bayreyn'in 5-6 kilometre kuzeyinde düştüğünün öğrenilmesi üzerine başkent Manama'da olağanüstü bir gün yaşandı.

TÜRK YOLCU BULUNMUYOR
Sahile çok yakın bir yerde düşen uçağı kurtarma çalışmalarına çok sayıda ambulans ve helikopter katıldı. Enkazın bulunmasından sonra cesetlerin çıkarılmaya başlandığı belirtildi. Bulunan cesetlerin çoğunun çocuk olduğu bildirildi. Gulf Air'den bir yetkili, uçakta 63 Mısır, 34 Bayreyn ve 12 Suudi Arabistan vatandaşı bulunduğunu, geri kalan yolcuların büyük bölümünün de Ortadoğulu olduğunu söyledi. Gulf Air yetkilileri, düşen uçakta Türk yolcu ve mürettebat bulunmadığını açıkladılar.

ABD SEFERBER OLDU
ARAMA ve kurtarma çalışmalarına Manama'da bulunan Amerikan 5'inci Filosu Üssü'ndeki gemi ve helikopterler de katıldı. Amerika, Oldendorf ve Milius destroyerleriyle Catawba destek gemisinin yanı sıra George Washington uçak gemisindeki helikopterleri kurtarma çalışmaları için görevlendirdi. Kazadan üç saat sonra, Amerikan kuvvetleri 70 cesedi denizden çıkardı.

THY'DE A320 YOK
AIRBUS tipi uçaklar dünyanın büyük hava şirketleri tarafından yaygın olarak kullanılıyor. THY'nin filosunda Airbus tipi 12 uçak bulunuyor. Bunlardan 5'i A-310 tipi, 7 tanesi de A-340 tipi. Onur Air'de de 2 adet A 319 modeli bulunuyor. Türk Hava Yolları'nda Airbus uçaklarını 6 yıldır kullanıyor. THY'nin Airbus'larından bugüne kadar kaza yapan olmadı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır