kapat

24.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
CNN'in ayıbına protesto mektubu
Microsoft'un hazırladığı İnternet ansiklopedisi Encarta'da "sözde Ermeni soykırımı"na yer vermesi ve 600 bin Ermeni'nin Osmanlı döneminde katledildiğini söylemesi, şirkete yönelik ağır eleştirilerin doğmasına yol açtı.

Microsoft, hatasını anında düzeltti. Ancak Amerikan CNN televizyonundaki Moneyline Newshour programına katılan iki Ermeni asıllı "uzman", Ermeni soykırımı ile ilgili ifadelerin ansiklopediden çıkarılması için Türk hükümetinin Microsoft'u tehdit ettiğini iddia etti.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Baki İlkin ise böyle bir iddianın asılsız olduğunu belirterek, Türk hükümetinin Microsoft'a "Sadece Ermeniler'in değil, Türk tarafının görüşlerini de belirten açıklamalara ansiklopedide yer verilmeli" ifadeleri içeren bir mektup gönderdiğini kaydetti. İlkin, bu mektupların CNN yayınında sanki Türk hükümetinin gönderdiği "tehdit" mektuplarıymışçasına yayınlandığının altını çizerek, "Bu durumu protesto etmek için bu kez CNN Televizyonu'na, yanlı yayın yaptıklarına dair bir protesto mektubu gönderdik" şeklinde konuştu.

SAVAŞ SÜZAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır