kapat

24.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cesetler için 1 yıl bekleyin!
Rus hükümeti, Barentz Denizi'nde 12 Ağustos'ta dibe vuran ve 118 kişiye mezar olan Kursk isimli denizaltıdan cesetleri çıkartamayacağını açıkladı.

3 gün öncesine bir umutla yakınlarının kurtarılmasını bekleyen aileler, Rus Donanması'nın "alaylı" açıklamasıyla bir kez daha yıkıldı. Rus yetkililer, Barentz Denizi'ndeki kötü havanın birkaç ay daha süreceğini belirtti ve şu açıklamayı yaptı: Bir yıl daha bekleyin. Deniz suyu hem ısınır, hem de havalar düzelir. Biz de cesetleri çıkarırız... Bu sözleri duyan acılı ailelerin yetkililere olan öfkesi bir kat daha arttı.

Tazminat için kesenin ağzı açıldı
MOSKOVA, kazada ölen 118 askerin ailelerine vereceği tazminatı artırdığını açıkladı. Kısa bir süre önce toplam 20 bin dolar vermeyi planlayan Moskova, ailelerin sert tepkisi karşısında ağız değiştirip aile başına 20 bin dolar vereceklerini açıkladı. Aileler, ilk açıklamaya göre 154 dolar alacaklarını öğrendikten sonra Rus hükümetine ateş püskürmüştü.

Öte yandan kazada ölenlerin anısına Murmansk'da düzenlenecek sembolik cenaze töreni, ailelerin tepki göstermesi üzerine iptal edildi. İki gün önce kente gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de apar topar başkent Moskova'ya geri dönmek zorunda kaldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır