kapat

24.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kaçak İranlılar'ın tercihi Türkiye
Türkiye, 2000 yılında illegal giriş-çıkış ya da vize ve ikamet ihlali yapan 3 bin İranlı'yı sınırdışı etti

Emniyet Genel Müdürlüğü Yabancılar Hudut İltica Daire Başkanlığı tarafından yapılan bir incelemede, yasadışı göç için Türkiye'yi köprü olarak tercih edenler arasında en büyük çoğunluğun İranlılar olduğu anlaşıldı.

Son altı ayda sadece sınırda Türkiye'ye geçmeye çalışırken yakalanan İranlar'ın sayısı 2 bin 904 kişiyi bulurken, Türkiye'nin 2000 yılında illegal giriş-çıkış ya da vize ve ikamet ihlali yapan toplam 3 bin 443 İranlı sınırdışı ettiği öğrenildi.

Özellikle Avrupa Birliği üyesi ülkelerin son günlerde yasadışı göçe ilişkin eleştirdiği Türkiye'ye Uganda'dan bile bile kaçak giriş yapıldığı belirlendi. Çoğunluğu fuhuş yüzünden olmak üzere son altı ayda sınır dışı edilenlerin sayısı ise 300'ü buluyor. Yasadışı göçmen listesinde baskıcı rejimiyle dikkat çeken İran 3 bin 443 kişiyle ilk sırayı alırken, ikinci sırayı Moldova ve Irak paylaşıyor.

GÜN BAŞINA 100 DOLAR
İran basınında dün çıkan haberlerde, Türkiye'ye turist olarak girmek isteyen İranlılar'dan, Türkiye'de geçirecekleri her gün için yanlarında 100 dolar bulundurmalarının istendiği şeklinde haberler yer aldı.

Transit geçen ve Suriye'ye giden İranlı yolcuların bu uygulamanın dışında olduğunu belirten Türkiye sınırındaki Bazergan Gümrük Müdürü Muhammed Celayilek iki taraf arasında yapılan görüşmeler sonucunda, Türkiye'de 3 ay kalmak isteyen İranlılar'ın ülkeye girerken yanlarında bulundurmaları gereken para miktarının 3 bin dolar yerine bin dolara indirildiğini söyledi. İran vatandaşları Türkiye'de 3 aya kadar vizesiz ikamet edebiliyor.

Ünsal ERGEL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır