kapat

23.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gündem 28 Şubat
Gözler, Cumhurbaşkanı Sezer'in başkanlığında yapılacak Milli Güvenlik Kurulu'na çevrildi

Çankaya Köşkü ile hükümet arasındaki memurlarla ilgili KHK krizi, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ikinci kez iade kararıyla tırmanırken gözler bugün yapılacak Milli Güvenlik Kurulu'na (MGK) çevrildi. İrticayla mücadelede uygulanacak yöntem konusunda devlet yönetiminde ortaya çıkan görüş ve anlayış farklılığı, Başkent'te bugünkü toplantıya "3.5 yıl aradan sonra en kritik Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı" olarak bakılmasına yol açtı. Cumhurbaşkanı Sezer başkanlığında yapılacak MGK toplantısında, terörün yanı sıra özel gündem maddesi olarak 28 Şubat 1997'de alınan 406 sayılı kararların hayata geçirilmesi konusunda katedilen mesafe ve bu kararlar çerçevesinde irtica ile mücadelede gelinen nokta üzerinde durulacak.

KRİZ ÖNEM KAZANDIRDI
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Rasim Betir'in MGK toplantısından sonra görevi devir edecek olmaları nedeniyle, kriz öncesinde hafif tutulan MGK gündemi son kriz üzerine bir anda önem kazandı. MGK'da ele alınacak olan 406 sayılı kararlar çerçevesinde, hükümet tarafından kanunlaştırılması gereken konular arasında irticacı memurların görevden ihraç edilmeleri de bulunuyordu.

Bu bakımdan, 406 sayılı kararlar ele alınırken, son krizin de MGK toplantısında değerlendirilmesi olasılığı güçlendi. Toplantı, önceden belirlenen gündem çerçevesinde dört saat olarak planlandı. Saat 09.30'da başlayacak olan toplantıda MGK ve Başbakanlık Takip Kurulu tarafından hazırlanan irtica ile mücadele raporları ele alınacak. Ancak irticayla mücadele yöntemi konusunda ortaya çıkan görüş farklılıkları nedeniyle yaşanan KHK krizinin toplantıda kurul üyeleri tarafından gündeme getirilmesi durumunda bu sürenin uzayabileceğine işaret ediliyor.

BİLDİRİ YAYINLANACAK
Bugünkü toplantı, irticai ve bölücü faaliyetlere karışan memurların kamu hizmetlerinden ihraç edilmesini öngören KHK'nin Cumhurbaşkanı tarafından iki kez iade edilmesiyle patlak veren krizin en derinleştiği noktada gerçekleşecek.

KHK krizinin toplantının ikinci bölümünde gündeme gelmesi beklenirken, kapalı kapılar arkasında geçecek konuşmaların her MGK toplantısından sonra Kurul'un aldığı kararları kamuoyuna duyurmak için yayınlanan bildiriye yansıyıp yansımayacağı da bir başka merak konusu.

Mahmut BULUT


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır