kapat

23.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'İspanya Kralı kadar tanınırım'
Matador Operasyonu ile yakalanan Urfi Çetinkaya hakkındaki tüm suçlamaları redederek İspanya'da en az İspanya Kralı kadar tanındığını söyledi

MATADOR Operasyonuyla tutuklanan Urfi Çetinkaya, Emniyet'te verdiği ifadesinde, uyuşturucu kaçakçılığı ile hiç bir alakasının olmadığını söyleyerek tanık olarak İspanya Halkını gösterdi. Çetinkaya, "İspanya halkının tamamı, İspanya kralını nasıl tanırsa beni de öyle tanır" dedi.

14 sayfalık ifade veren Çetinkaya, İspanya, Hollanda ve Portekiz'e eroin ya da başka bir uyuşturucuyu Türkiye'den göndermediğini söyledi. Çetinkaya, "Çünkü benim hiçbir ihtiyacım yoktur. İhtiyacı olanlara yardım etmekteyim. Hayırsever bir insan olarak bilinirim çevremde" dedi.

1992'de tedavi için İspanya'nın Toledo kentine giderken uçakta tanıştığı Necati Koşan ile aynı otelde kalırken, Koşan'a ait eroinler yüzünden 46 ay tutuklu kaldığını anlatan Çetinkaya, beraber tutuklandığı Cemal Nayır'ı ise İspanya'da cezaevinde tanıdığını, ancak kendisiyle uyuşturucu konusunda hiçbir ilişkisi olmadığını belirtti.

SADECE KAÇAKÇIYMIŞ
Polisin, Polomeras Didas'ın verdiği suçlayıcı ifadeyi hatırlatması üzerine de Çetinkaya, Didas'ın teşhisini kabul etmediğini bildirerek "İspanya'da tutuklu bulunduğu sıralarda gazetelerde resminin yayınladı. Çıkan yazılarda benim için 'çok ağır suç işlemiş olabilir ama bu hastadır tedaviye muhtaçtır. Tedavi olsun' diyorlardı. İspanya halkının tamamı, İspanya kralını nasıl tanırsa beni de öyle tanır" dedi.

Telefon konuşmalarının hatırlatılması üzerine de Çetinkaya, iş yaptığı Nelson Bertrand'a "budala tavuk" demediğini, kendisi için de "kötürüm" kelimesini kullanmadığını söyledi.

1974-1980 arasında gümrük kaçakçılığı yaptığını, yurtdışından sigara, demir, kalay, bakır, kurşun, hırdavat, kakao getirdiğini kabul eden Çetinkaya, 12 Eylül 1980'de yakalanıp 59 ay hapis yattığını, mahkumluğu süresinde de daha önce biriktirdiği 25 milyon doları Tophane'deki bir tefecide işlettiğini anlattı. Çetinkaya'nın ifadesine göre İzmir'de bir inşaat işini tamamladıktan sonra kendisini "hayır işlerine" verdi. 8 okul, bir sağlık ocağı ve bir jandarma karakolu yaptırarak bağışladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır