kapat

23.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türkiye'de 5 tane Hiram Abas olsa çok şey değişir
Eymür'e göre, eski MİT ajanı Hiram Abas ile ilgili bilgiler yanlış aktarıldı

MİT eski ajanlarından Hiram Abas ile ilgili olarak yayınlanan kitaplar konusunda da sitesinde yorumlar yapan Mehmet Eymür, Abas'a çok sempatik yaklaşıyor. "Hiram Bey devletini, milletini çok seven, hiçbir maddi ya da menfaat ilişkisi içinde olmayan çok düzgün bir devlet memuruydu. Hiram Beyler'den 5-6 tane olsa Türkiye'de çok şeyler değişir.

Hiram Bey'le ilgili yanlış intikal ettirilen bilgiler bir kere Aydınlık kaynaklıdır. Yıllardan beri yapılan bir şeydir. Bu devlete yararlı kişilerin nasıl pasifize edileceğini göstermiştir. Bu hareket muvaffak olmuştur. Bu kişilerin görevden uzaklaştırılması için ne lazımsa yapmışlardır ve bunda da muvaffak olmuşlardır."

DEVLET GÖZ YUMMAZSA
Terörle mücadele ve örgütlü suçlar konusunda da görüşlerini açıklayan Eymür şöyle konuştu: "Üzerine gittikçe sökülmeyecek hiçbir şey yoktur. Bazı kaçakçıları sorguladığımız zaman söyledikleri klasik bir laf vardı. Polis-jandarma göz yummazsa Türkiye'de toplu iğnenin bile kaçakçılığı olmaz diye. Bu çok iddialı bir laf tabii.

Sadece Türkiye için değil, dünyanın her tarafında parasal güçle bütün kapılar açılıyor. Fakat bizdeki biraz daha aleni hale gelmiş. Daha gözler önünde oluyor.

Kimse sesini çıkarmıyor. İşin sıkıntı veren üzücü yanı o. Türkiye de olanlar dünyanın birçok ülkesinde olandan farklı değil. Miktarı çok."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır