kapat

23.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özer Çiller'i iki konuda uyardım
Görevim sırasında Özer Bey'le görüştüm. İki kişi konusunda dikkatli olmaları için uyardım

Mehmet Eymür, Çiller ailesine yakınlığı ve siyasete gireceği yolundaki tartışmalara da noktayı koydu. "Ben o kadar siyasetin dışında bir insanım ki, vatandaşlık görevimi bile yapmadığımı söyleyebilirim. Bu yaşıma kadar oy vermedim. Bundan sonra da vereceğimi sanmıyorum.

Çiller ailesi ile olan yakınlığımı da çok kere anlattım. Özer Çiller hakikaten beyefendi bir insandır. Meslek yaşantım sırasında 4-5 kereyi geçmemek kaydıyla kendisi ile görüştüm. Bunlar genellikle teşkilatın bazı imzalanması gereken fakat başbakanlıkta bekleyen evraklarıyla ilgiliydi. Bir de belirli nezaket kuralları içinde kendisini bazı kişilerle yakın görünmemesi konusunda ikaz ettim.

Örneğin, Zeynep Özal'a Jaguar hediye eden Mete Küçükberber konusunda kendilerini uyardım. Ancak Özer Bey bu şahsın, teknesini yanına demirlediğini ve her an kendisine selam verdiğini söyledi. Ayrıca Çillerler'i Mehmet Ağar konusunda uyardım. Çok fazla güvenmemelerini Mehmet Ağar'ın iyi bir arşivci olduğunu sonra sıkıntı çekebileceklerini söyledim.

Benden ne bir istekleri ne de görevimle ilgili bir talepleri olmadı.

ÇATLI'YA DOKUNMA
Hafızamda kalan bir tek şey var. Bir gün Özer Bey beni çağırmıştı "Bir dakika gelebilir misin" diye. Bana "Abdullah Çatlı mı Patlı mı varmış, sen bunun üzerine çok gidiyormuşsun. Muhsin Yazıcıoğlu benden rica etti şimdi. Onlarla (Büyük Birlik Partisi) biz bir işbirliğine girdik. Birazcık onun üzerine gitmesen iyi olur" dedi.

Ben de "Bu Çatlı bir çete" dedim. Çok fazla bir şey söylemedim döndüm geldim. Müsteşara da böyle bir talebin Özer Bey'den gelmesini garipsediğimi açıkladım.

Tabii Muhsin Yazıcı böyle bir talepte bulunmuş muydu yoksa Özer Bey mi bana böyle söylemek gereğini hissetti, bilmiyorum. Meslek hayatım sırasında onlarla yaşadığım tek menfi olay bu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır