kapat

23.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ülkeme zarar vermem
İnternet sitesindeki haberlerle tartışma yaratan eski MİT daire Başkanı Mehmet Eymür: Türkiye'ye zarar verecek bir şey yapmıyorum

Siyasete çok uzağım. Bugüne kadar oy vermedim bile. Bundan sonra da oy vermeyi ya da siyasete atılmayı düşünmüyorum.

Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) ayrılıp Amerika'ya yerleştikten sonra İnternet'te açtığı sitesiyle dikkatleri üzerine çeken Mehmet Eymür, SABAH'a konuştu. Virginia eyaletindeki evinin kapılarını açan MİT Kontrterör eski Daire Başkanı Eymür, kendisi ve sitesinde yayınladığı fotoğraflarla ilgili konulara açıklık getirdi.

Geçtiğimiz günlerde sitesinde MİT'le ilgili fotoğraflar ve bilgiler yayınlayan Eymür, özellikle yakın arkadaşı olarak bilinen Şenkal Atasagun hakkındaki yorumlarıyla tartışma yaratmıştı. Atasagun hakkında yazdıklarını savunan Eymür şöyle konuşuyor: İnsanın düşman bildiği kişilerden zarar gelmesi normal kabul edilebilir de, dost bildiği kişilerden zarar gelmesini kabullenmek biraz zor. Ben MİT Müsteşarı'nı çok iyi biliyorum. 30 yıldır tanıdığım bir insan.

SORUŞTURMA YOK
Ne olduğunu gayet iyi bilirim. Milliyet gazetesinde bir haber çıkmıştı. Atasagun, Eymür'ün hayatını kurtarmış diye. Onları düzelttim ve sadece basında çıkan şeyleri düzelterek doğrularını yayınladım. Eymür "atin.org" adresli sitesinde Atasagun'un kötü bir öğrenci olduğunu Dışişleri hayalinin gerçekleşmemesi üzerine MİT'e girdiğini ve uzun bir yurtdışı görevinin ardından bir arpa boyu yol aldığını yazmıştı.

Eymür'ün İnternet sitesindeki sivri haberlerine Türkiye'deki bir takım savcı ve hukukçuların soruşturma açtığı yolundaki haberlere de Eymür şöyle yanıt veriyor. "Bana ulaşan bir talep olmadı. Daha önce bazı soruşturmalar oldu. Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne çağırdılar, gittim. Ankara Cumhuriyet Savcılığı istedi, gittim. Doğu Perinçek'in parti olarak şikayetleri vardı. Tarık Ümit konusunda da bir ifade alındı.

KAÇAK DEĞİLİM Kİ
Bunları verdim, bunun dışında hiç kimse bana bu güne kadar bir şey sormadı. Ben kaçak değilim ki. Benimle ilgili bir yasal problem varsa Büyükelçilik var. Büyükelçiliğe çağırır ve sorarlar, hatta talimatla ifademi de alabilirler. Normal olarak yapılması gereken prosedürler bunlar. Anladığım kadarıyla benim yazdığım şeyler adalete yardım eden şeyler. Ben Türkiye Cumhuriyeti'ne zarar verecek bir şey yazmıyorum ki. Ben ülkemin daha iyi olması için çaba sarfediyorum. Onun için zannetmiyorum ki hiçbir savcı ya da hiçbir hakim yazdıklarımı bir suç olarak nitelesin. Olayları izah ederim ama yalana dayalı şeyler olduğu zaman üzülüyorum.

Savaş SÜZAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır