kapat

23.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
4.3'lük deprem bile hasar verdi
Ankara'nın Beypazarı ilçesi Uruş beldesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Saat 14.40 dolaylarında meydana gelen depremin süreye göre aletsel büyüklüğünün 4.3, yerel ve yüzey dalgasına göre aletsel büyüklüğünün ise 4.7 olduğu bildirildi. Ankara kent merkezi, Kızılcahamam, Ayaş ve Güdül ilçelerinde de hissedilen deprem Uruş beldesinde 50 kadar evin hasar görmesine neden oldu. Uruş beldesindeki Uruşlular Yapı Kooperatifi`ne ait 12 bloğun tamamında hasar meydana geldi. Bir kısmı inşaat halinde olan, bir kısmı da yerleşime açılan binalarda derin çatlakların oluştuğu görüldü. Uruş Merkez Çarşı Camisi`nin şerefesi de sarsıntı sırasında yıkıldı. Beypazarı Kaymakamı Mustafa Yaman, beldede 50'-ye yakın binada hasar belirlendiğini bildirdi. Yaman bazı kamu binalarında ve okullarda da çatlaklar ve küçük çaplı hasar oluştuğunu kaydetti. Bu arada, deprem sırasında paniğe kapılan vatandaşlardan bazılarının şok geçirdiği ve bayıldıkları bildirildi.

KIZILAY YETİŞTİ
Depremin ardından, ilçeye bağlı Uruş beldesine çadır ve battaniye gönderildi. Kızılay Genel Başkanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Uruş beldesinde kullanılmak üzere Kaymakamlık emrine, 50 çadır ve 100 battaniye hemen yola çıkarıldı.

Meteoroloji'nin balonunu bomba sandılar
YENİBOSNA'DA ilginç bir şüpheli paket operasyonu yaşandı. Dün saat 04.30 sıralarında Yenibosna'daki Kombassan Şirketi'nin bahçesine balona bağlı bir paket düştü. Paketin güvenlik kulübesinin yakınına düşmesi, bir anda hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri, şüpheli paketin balonla gökyüzünden geldiğini öğrenince başta olaya bir anlam veremedi. Yapılan incelemede şüpheli paketin bomba değil, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'ne ait ölçüm cihazı olduğu anlaşıldı. Polise zor anlar yaşatan paket ve balon, Meteoroloji'ye teslim edilmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Güngör KARAKUŞ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır