kapat

23.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sınıf geçme zorlaşıyor
Milli Eğitim Bakanlığı liselerde sınıf geçmeyi zorlaştıran bir yönetmelik değişikliği yapıyor. Sınıf geçme barajı yükseltiliyor

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde değişiklik için kolları sıvadı. Hazırlanan taslağa göre, Süper, Anadolu ve Fen Liseleri'nde yıl sonu not ortalaması ile sınıf geçme barajı 2'den 3'e çıkarılacak. Genel liselerde ise bu baraj 2'den 2.5'a yükseltilecek. Alan derslerinden başarısızlık durumunda ise 2.50 olan sınıf geçme barajı, 3.00 olarak uygulanacak.

DEVAMSIZLIĞA SON
Bakanlık, özellikle lise son sınıf öğrencilerinin, üniversiteye hazırlık amacıyla dersanelere ağırlık vermesini önlemek, rapor alarak okuldan kaçışları frenlemek amacıyla devamsızlık süresini de yeniden düzenleyecek.

Geçen öğretim yılında, hastalık gibi özel durumlarda 90 gün olarak uygulanan devamsızlık süresini, 45 güne indiren Bakanlık, yeni düzenleme kapsamında devamsızlık süresini 30 güne çekecek. Özürsüz olarak 20 gün okula gelmeyen bir öğrenci, bir rapora da bağlı olsa 30 günü aşan devamsızlık yapması durumunda sınıfta kalacak. Sorumluluk sınavı tarihleri de öne alınacak. Şubat ayında yapılması gereken, sorumluluk sınavları Eylül ayında gerçekleştirilecek.

Not sistemi de gözden geçirilecek. Halen uygulanan 5'lik not sisteminin, 10'luk düzene geçirilmesi değişiklik kapsamında tartışılacak. Değişiklik öğretim yılı açılışına kadar gerçekleştirecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır