kapat

23.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Afrika ülkeleri taranıyor
Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları, Belçika'nın Fehriye'yi gönderme ihtimali olan ülkelerle iade anlaşması olup olmadığını tarıyor

BELÇİKA hükümetinin Sabancı suikastı sanıklarından Fehriye Erdal'ı Türkiye'ye iade etmeyerek serbest bırakması ile başlayan süreç Ankara'yı harekete geçirdi. Dışişleri Bakanlığı, Erdal'ı bir Avrupa ülkesinin kabul etmeyeceğine kesin gözüyle bakıyor. Üst düzey bir Dışişleri yetkilisi "Kimse alıp da başına bela etmek istemez. Öcalan olayında da gördük" yorumunu yaptı.

Dışişleri, Erdal'ın gönderilmesi muhtemel Afrika ve Latin Amerika ülkelerindeki büyükelçiliklerini harekete geçirdi. Bir yandan da Adalet Bakanlığı ile ortak bir çalışma başlattı.

AMBARGO YOK
Emniyet, Belçika'dan edinilen istihbarat ışığında Erdal'ın gitmesi muhtemel ülkeleri Ankara'ya bildiriyor. Bu bilgiler Dışişleri ve Adalet bakanlıklarına iletiliyor. Bu ülkeler ile Türkiye arasında iade anlaşmasının olup olmadığına bakılıyor. Ardından Türkiye'nin o ülkelerdeki Büyükelçileri ülke makamları ile irtibata geçerek öngörüşmeler yapıyor. Dışişleri yetkilileri şu aşamada Belçika'ya karşı resmi bir ambargo olmadığını da belirttiler.

Sibel YEŞİLMEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır