kapat

23.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dağ evi operasyonu
Çatalca'daki bir dağ evine baskın düzenleyen jandarma, irticai faaliyetlerde bulunduğu ileri sürülen genç yaştaki 37 kişiyi gözaltına aldı.

Çatalca'da irticai faaliyetlerin okulu haline dönüştürülen dağ evine baskın yapıldı. Uzun süredir aldığı ihbarları değerlendiren Çatalca Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir süredir gözetim altında tuttuğu Çatalca'nın Durusu Beldesi'ne bağlı Baklalı Köyü yakınlarında bulunan bir dağ evine önceki akşam saatlerinde operasyon düzenledi. Grup üyelerinin farklı şehirlerde yaşadığı, ancak eğitim amacıyla Halil Ünal'a ait dağ evinde toplandıkları bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, akşam saatlerinde harekete geçti.

ÇOCUK YAŞTALAR
Çoğunluğunu çocuk ve gençlerin oluşturduğu grubun kaldığı dağ evine baskın yapan jandarma, evde bulunan 37 kişiyi gözaltına alarak Durusu Jandarma Komutanlığı'na getirdi. Yakalananların 14'ünün 18 yaşından küçük olduğu açıklanırken, aralarında 13 yaşında çocukların bile olması dikkat çekti. Jandarmanın evde yapmış olduğu aramalarda da eğitim amacıyla kullanılan çok sayıda yasak yayın buldu. Cübbeli ve sarıklı 37 kişinin, kamuoyunda "Cüppeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatine mensup oldukları anlaşıldı. Evde de Ahmet Mahmut Ünlü'ye ait kitaplar ele geçirildi.

'MÜSLÜMANLAR-KAFİRLER'
Öte yandan irticai faaliyetlerde kullanıldığı öne sürülen dağ evinin bulunduğu arsanın, daha önce kapatılan Refah Partisi'nin kasası olarak tanınan Süleyman Mercümek tarafından satın alındığı ve Mercümek'in arsayı Halil Ünal adlı kişiye sattığı iddia edildi. Sabaha kadar gözaltında tutularak ifadeleri alınan 37 kişinin daha sonra Çatalca Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edileceği belirtildi.

Cübbeli Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, toplumun dini esaslarla yönetilmesi görüşünü benimsetmek amacıyla verdiği vaazlar ile video ve ses kasetlerinde, halkı "Müslümanlar" ve "kafirler" şeklinde ayırmak suretiyle birbirine karşı kışkırttığı gerekçesiyle halen İstanbul 2 No'lu DGM'de 1.5 ile 4.5 yıl arasında hapis cezası istemiyle tutuksuz olarak yargılanıyor.

Güngör KARAKUŞ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır