kapat

23.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Trafik canavarı ilaçla besleniyor!
Kamyon şoförleri uyumamak için amfetamin içeren ilaçlar kullanıyor. Bu madde belli bir süre sonra dikkat dağıtıp kazalara neden oluyor

TRAFİK Kazalarını Araştırma Komisyonu'nun İstanbul'daki toplantıları sonucu çok önemli bir gerçek ortaya çıktı. Özellikle kamyon sürücülerinin uykuyu engelleyen 'amfetamin' cinsi ilaçlar kullandıkları belirlendi. İstanbul'daki üniversitelerin adli tıp konusunda uzman öğretim üyeleri, komisyonda yaptıkları açıklamalarda, "Gerekçesi 'uykusuzluk' olarak kayıtlara geçen trafik kazaları aslında, içinde amfetamin barındıran ilaçlardan kaynaklanıyor. Kaza sonrası alkol muayenesinin yanı sıra kanda amfetamin bulunup bulunmadığının da tespit edilmesi gerekiyor" dediler.

25 SAAT İYİ AMA SONRA...
Komisyon Başkanı DSP İstanbul Milletvekili Ahmet Tan ise "Bu ilaç, bir süre sonra bünyeyi etkiliyor, bir noktaya boş biçimde bakma ve beyinde algılama güçlüğü yaratıyor. İlk 20-25 saat, zindelik hissi veren ve uyku kaçıran ilaç, daha sonra yan etkisini göstererek kazaya neden oluyor" diye konuştu. Komisyon Başkanlığı da Sağlık Bakanlığı ile temasa geçerek "amfetamin ve benzeri uyarıcı etki yapan ilaçların satışının kontrol altına alınmasını isteme kararı" aldı.

Patron uykuya değil paraya bakar
ÇEŞİTLİ nakliye firmalarından mal alarak taşımacılık yapan Ankaralı kamyon şoförü Hacı Akyüz, "Firma sahipleri bizi dilediği kadar çalıştırıyor. 8 değil 18 saat direksiyon salladığımız oluyor. Buna karşı çıkarsak bir daha mal vermiyorlar. 8 saat çalıştım diye itiraz hakkın yok. 10 saatlik yoldan da gelsen, iş çıkarsa yine bir 10 saat gitmen istenir. 20 saat de olsa direksiyon sallayacaksın, yoksa iş alamazsın. Hem daha fazla çalışıyor, hem de daha fazla yük alıyoruz" dedi. Ahmet Tan da komisyon toplantısındaki konuşmalarında aynı konuya değinerek, "Nakliye firmalarının yöneticileri, şoförün bu ilacı kullanması konusunda ön ayak oluyor" diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır