kapat

23.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Soros Erçel'den özür diledi
Dünyaca ünlü spekülatör Soros, Merkez Bankası Başkanı Erçel'i suçlayan sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek geri adım attı

Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, Amerikalı spekülatör George Soros ile arasındaki anlaşmazlığın, Soros'un kendisinden özür dilemesiyle kapandığını söyledi. Amerikan basınında yer alan iddiaya göre Soros Erçel'i, 'Yaşar Holding'te' yaptığı işlemler nedeniyle şirketin çıkarlarını zedelemekle suçlamış, bunun üzerine Erçel de Soros'u, kendisi hakkında sarfettiği sözlerden ötürü mahkemeye vereceğini belirtmişti.

Gazi Erçel, 'Soros'un kendisine bir mektup yazarak, iddia edilen şeyleri söylemediğini ifade ettiğini' belirtti. Erçel, 'Soros'un bu konuda yanlış bilgilendirilmiş olduğunu' da sözlerine ekledi.

Wall Street Journal gazetesi ise önceki gün, George Soros'un talebi üzerine Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Türk Tuborg hakkında inceleme başlattığını yazmıştı. Bu yoldaki talebin, Soros'un yatırım kuruluşu Emerging Growth Partners'ten geldiğini kaydeden gazeteye gore, söz konusu kuruluş SPK'ya yolladığı mektupta 'Yaşar Holding'in, 1998 ve 1999 yıllarında Tuborg ile ilgili transferlere izin vermek suretiyle menfaatlerini zedelediğini' öne sürdü.

Yaşar Holding'in, Türk Tuborg'ta yüzde 52.7 oranında hissesi bulunuyor. Emerging Growth Partners'in hissesi ise yüzde 20.28. Habere gore Soros, 'Yaşar Holding'in bankası olan Yaşarbank'ın o dönem zor durumda olduğunu ve iflası önlemek için banka hisselerinin Türk Tuborg tarafından satın alındığını' ileri sürdü ve 'zararın tazmin edilmesini' istedi. Soros, 'Tuborg'un aynı dönemde, Yaşarbank'ın mali güçlükler içinde olduğunu bildiği halde, bankayı iflastan kurtarmak amacıyla hisseleri devraldığını'' iddia ediyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır