kapat

23.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kulelerde İş' başı
İş Bankası'nın kalbi, artık İstanbul'daki 204 metrelik kulelerde atacak. Yükseklik korkusu olan müşteriler için alt katlarda da ofis bulundurulacak

Genel Müdürlük binasını Ankara'dan İstanbul'da yaptırdığı Türkiye'nin en yüksek binasına taşıyan İş Bankası, 76. yıldönümünü dev kulelerinde kutlayacak. 204 metre yükseklikteki kulelerin tepesini bir Türk bayrağıyla taçlandıran İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, "Türkiye'nin bina olarak en yüksek noktasına Türk bayrağını dikmek, İş Bankası'nın ifade tarzıdır, hedefidir. Bizim işimiz bayrağı hep oraya dikmek" diyor. Özince ile yeni dönemdeki vizyonu konuştuk.

* İş Bankası neden İstanbul'a taşındı?

İş Bankası, Genel Müdürlüğü Ankara'da olan yegane özel banka idi. İstanbul ise finans piyasası, sanayi ve ticaretin konsantrasyonu. Zaten pek çok bölümümüz de İstanbul'daydı. Şimdi İş Bankası'nın beyninin, karar organının, Türkiye'nin iktisadi olarak kalbinin attığı merkezde bulunması söz konusu.

* Doğadan hoşlanan biri olarak gökdelende olmaktan memnun musunuz?

Teknede banka müdürü olunmuyor! Kişisel olarak gökdelenden hoşlanmıyorum. Gökdelende otururum, iş yaparım ama ev olarak asla oturmam.

* İstanbul "ayaklarınızın altında." Bu manzaradan memnun musunuz?

Herşeye rağmen 190 metrelik bir yüksekliğe çıktığımda daha güzel bir silüet umuyordum. Fakat İstanbul'un buradan görüntüsü hoş değil.

* Binanın yapımı sırasında neleri gözönünde bulundurdunuz?

Bu tür binalarda oturmak, bir kültürü oluşturmak ayrı bir gereklilik. Sağlamlığı, özellikle deprem sonrası bizi hassas davranmaya yöneltti. Teknolojiye çok bağımlı olan binayı sıkıntı anlarında ne şeklide idare edeceğin çok önemli. Klima çalışmazsa taze hava yok, cam açılmıyor. Ya da asansör arızası olduğunda yangın merdiveni kullanımı fiziki olarak kolay değil. Personelimiz ile ilgili eğitim çalışmalar devam ediyor.

* İş kulelerinin açılışı üç ayrı gecede kutlamalar düzenleniyor.

İş bankasının seveni o kadar çok ki! Salon kapasitemiz bizi üç ayrı gece düzenlemeye yöneltti. 23-24 Ağustos'ta müşterilerimiz, 26 Ağustos'ta ağırlıklı olarak çalışanlarımız ve emeklilerimizle birlikte olacağız.

Gamze REİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır