kapat

23.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'David People ve Aprido satılmıyor'
Berksoy Şirketler Grubu, David People ve Aprido'nun satılmadığını, artık pahalı kiralı mağazalar yerine corner ve bayi açacağını açıkladı

Gazetemizin dünkü sayısında yer alan "David People ve Aprido Satılıyor" başlıklı haberimiz üzerine Berksoy Şirketler Grubu'ndan açıklama geldi. Berksoy Şirketleri'nin kurulduğu 1990 yılından bu yana Türk ekonomisine yaptığı katkılarla büyüdüğü görüşüne yer verilen açıklamada, turizm sektöründeki girişimleriyle iş dünyasına giren grubun, tekstilde strateji değişikliğine gittiği vurgulandı.

Açıklamada, grubun 1980-1990 arasındaki 150 milyon dolarlık ihracatla ekonomiye büyük katkı sağladığı da belirtilerek, Ergun Berksoy'un 1997 yılında Aprido ve David People markalarını bünyesine katmasıyla girişimci dalında "Yılın Altın Adamı" seçildiği ifade edildi.

David People ve Aprido'nun satış politikasında yapılan değişikliklerle tekstil sektöründe önemli bir adım attığı belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"2000 yılı ile birlikte, müşterilerin lehine olacak şekilde, masrafı müşteriye yansıtılan 30 bin doların üzerinde kiralı dükkanlar yerine daha çok corner, toptan ve bayi politikası hedeflenmiştir. Sabri Doğan döneminde 40 bin adet mayo üretimi yapılırken, 2000 yılında üretim 300 bin adete çıkarılmıştır. Şu anda şirkette 500 kişi kullanılmaktadır. Şirketin mağaza sayısı 3'ten 10'a çıkarılmıştır. Şu anda sektörün mali ve vergi problemi hiç olmayan, kredi kullanmayan, malının satışını sezon başında bitiren, ideal bir işletmedir."

Şirketin müşteriye dürüst davranma politikası ve aşırı büyüme nedeniyle rakipleri tarafından ortaya atılan dedikoduların kesinlikle asılsız olduğunu belirten Basın Sözcüsü Fatoş Antalya, şirketin iddiaların aksine büyüdüğünün altını çizdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır