kapat

23.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'69 şirketle iş yürümez'
Sabancı Holding CEO'su Hazım Kantarcı, grup bünyesindeki 69 şirketin "fazla" geldiğini ifade ederek, "Böyle devam etmeyeceğiz" dedi

Sabancı Holding'in çiçeği burnunda CEO'su Hazım Kantarcı, Sabancı Holding'in port öyünün değişmesi gerektiğini belirterek, "69 şirket ile devam edemeyiz" dedi. Sakıp Sabancı'nın bir süre önce Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada bazı alanlardan çıkabileceklerini belirtmişti. Dün düzenlenen Avrupa Kalite Vakfı (EFQM) forumu tanıtım toplantısında konuşan Kantancı, grubun bu kararı doğrultusunda ilk kez görüş belirtti. Kantarcı, şunları söyledi:

"Sabancı Holding'de port öyün değişmesi lazım. Çünkü 69 şirketle devam edemeyiz. Yeniden yapılanma sürecinde dünyanın gidişine bakarak ne gerekiyorsa onu yapacağız"dedi.

Hazım Kantarcı, Holding şirketlerinin büyüteç altına alındığını belirterek, "Konuya, kapanacak, açılacak diye bakmayın. Çalışmalar içindeyiz. Zamanı geldiğinde duyuracağım" dedi.

OTOMOTİVE DEVAM
Bir süre önce hisselerini Toyota'ya devreden Sabancı Holding'in otomotiv sektöründen çekileceğine dair yapılan yorumları ise asılsız olarak değerlendiren Hazım Kantarcı, "Otomotiv konusundaki yatırımlarımız hızla devam ediyor. Toyota Türkiye'nin ihracat üssü olacak. İlk etapta 80-120 bin adetlik bir ihracat hedefliyoruz" dedi.

Kantarcı, kalite için katılım istedi
İstanbul'da 27 Eylül'de düzenlenecek EFQM Forum 2000'e yerli ve yabancı şirketlerin üst düzey temsilcileriyle birlikte 1500'ü aşkın katılımcı bekleniyor. Kantarcı Türkiye'den halen 600 başvuru olduğunu belirterek daha fazla katılımın olmasını istedi. Kantarcı, 2.2 milyon dolarlık bütçeli Forum'un İstanbul'daf düzenlenmesi için mücadele verdiklerini hatırlattı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır